Harm Janssen van Bouwman Food. (Foto: Hans van der Poel)
Harm Janssen van Bouwman Food. (Foto: Hans van der Poel)
Koop Lokaal

Al 65 jaar smullen bij Bouwman Food in Oss

Zakelijk 2.122 keer gelezen

Jaarlijks rollen er zo'n één miljoen Bouwman gehaktballen van de band bij het Osse Bouwman Food. "Een flink aantal", lacht directeur-eigenaar Harm Janssen. De ambachtelijke snackproducent levert al 65 jaar lang de lekkerste vleesproducten waar ze zo bekend om staan. En dat assortiment is nog steeds groeiende. 

Zo produceert Bouwman Food naast de befaamde Bouwman gehaktbal snacks zoals kroketten, bitterballen, lihanboutjes, diverse satésoorten, bami- en nasiproducten maar ook rouxkorrels. "Het vormt de basis van soepen en sauzen. We maken deze voor bedrijven. Verder leveren we aan groothandels en cafetaria's. En natuurlijk is er nog onze eigen winkel in Oss aan de Havenstraat waar we rechtstreeks leveren aan de consument. Het assortiment in de winkel bestaat uit onze eigen producten aangevuld met andere traditionele snacks, sauzen, ijs en de meest gangbare vleessoorten. Met als uitbreiding tijdens de feestdagen luxe vlees zoals biefstuk en runderhaas, die zijn normaal gesproken ook op bestelling leverbaar."

Vernieuwende producten
De kant-en-klare snackproducten worden in vele soorten maten en smaken gemaakt. Harm en zijn team proberen regelmatig vernieuwende producten op de markt te brengen. De eerder genoemde rouxkorrel is daar het meest recente voorbeeld van. "We willen af en toe wat uitproberen. Zijn nu bezig met vegetarische en/of biologische halffabricaten", vertelt Harm die sinds 1993 directeur-eigenaar is van Bouwman Food dat zijn oorsprong kende op De Heuvel in Oss. Daar begon Appie Bouwman begin jaren '50 in een gewezen viskraam zijn zaak waar hij met behulp van een provisorisch fritesoventje de onderneming uitbouwde. De liefde voor het vak is, net zoals het lokale karakter van toen, bewaard gebleven. "Ik vind elkaar lokaal steunen erg belangrijk. Bouwman Food werkt veel lokaal samen, waaronder met Looman, De Veer en Dalco. Als ik iets in de buurt kan halen, doe ik dat." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant