Melissa van Dinther bij Visser Chocolade Oss. (Foto: Hans van der Poel)
Melissa van Dinther bij Visser Chocolade Oss. (Foto: Hans van der Poel)
Koop Lokaal

Pure passie bij Visser Chocolade Oss

Zakelijk 2.636 keer gelezen

Het enthousiasme en de trots spatten er vanaf als Melissa van Dinther het heeft over haar zaak Visser Chocolade Oss. Bij de chocolaterie aan de Wolfskooi in Oss vormen beleving en een verrassend assortiment van de lekkerste bonbons aangevuld met een dosis pure passie voor het vak de sleutelbegrippen. 

Ze lonken direct bij binnenkomst; de ambachtelijke bonbons van Visser Chocolade. Een scala aan bonte kleuren van de Picasso's en chocolate bullets omringd door andere smakelijke uitziende bonbons ontwaart zich. Elke van de meer dan 40 bonbons geniet zijn eigen unieke smaak en signatuur. Allemaal bezitten ze één gezamenlijke eigenschap; ze zijn met de hand gemaakt. "Er zit veel smaakverschil tussen de bonbons. De ene heeft een bittertje terwijl de ander een zuurtje heeft", vertelt Melissa. "Verwacht bij ons het onverwachte. Geen één bonbon is hetzelfde. Neem bijvoorbeeld de Picasso. Een gave bonbon in de vorm van een halve bol in tien verschillende smaken en kleuren." Gevraagd naar haar favoriete bonbon moet de Osse even goed nadenken. Lachend: "Iedere dag neem ik er eentje. Momenteel is de bonbon met amarena-kers favoriet, al vind ik die met mint ook lekker."

Langgekoesterde wens
Afgelopen juni opende Melissa de deuren van haar chocolaterie in Winkelcentrum Ussen. Met de opening van haar eigen zaak ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Per toeval kwam Frank Visser op haar pad. De filosofie van de bekende chocolatier sprak haar aan. In Limburg – het hart van de Visser Chocolade productie – volgde Melissa een intensieve opleiding. "Heb daar op alle afdelingen meegedraaid. Het is bijzonder om van dichtbij te zien hoe de chocolade met de hand wordt gemaakt. Ik weet hierdoor precies hoe de chocola bij mij in de winkel is geproduceerd." Naast de bonbons beschikt Melissa over een ruim aanbod aan cadeauartikelen en zeker niet te vergeten: schepijs. De jonge onderneemster was de eerste binnen de filialen van Visser die begon met de verkoop van de ijskoude traktatie. En daar heeft ze een 'smaakvol' nieuwtje over. "We verkopen vanaf oktober ons schepijs voorverpakt in halve liter potten. Je kunt kiezen uit chocolade, vanille en een smaak die elke maand wisselt." Daarbij is het bij Visser mogelijk om je eigen chocolade te laten maken. In alle gewenste vormen denkbaar. Van een lesauto tot een hondenkop in cacaovorm, Melissa heeft het zien voorbijkomen. "Alles is mogelijk. In samenspraak met de klant maak ik een ontwerp en laat deze op maat maken bij Visser. Het is een ideaal cadeautje als je iemand iets persoonlijks wil geven." 

Feestmaanden 
Nu de feestdagen zich langzaamaan aankondigen, is Melissa druk doende met het assortiment. In de feestmaanden wacht klanten de nodige lekkernijen verklapt ze.  "Natuurlijk hebben we chocoladeletters en wordt de collectie op de feestdagen aangepast. We hebben onder meer adventskalenders en kerstmanschoentjes. Verder sluiten de cadeauartikelen aan." Dat is niet het enige wat aansluit. Ook de winkelinrichting neemt Melissa, die altijd borrelt van de ideeën, onder handen. Iets wat ze graag doet. "Wil graag sfeer en beleving brengen in en buiten de winkel. Heb bewust voor Winkelcentrum Ussen gekozen. Het is een gezellig pleintje waar mijn zaak goed past in het winkelaanbod. Ik zit hier op mijn plek. Het is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Het voelt als een tweede thuis. Ik werk veel, maar dat is niet erg. Hier ligt mijn passie." 
Maandag 3 december is Visser Chocolade Oss extra geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Ook met kerst en oud en nieuw is de zaak extra open. 
 

Visser Chocolade Oss. (Foto: Hans van der Poel)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant