Allora Caffè. (Foto: Hans van der Poel)
Allora Caffè. (Foto: Hans van der Poel)
Koop Lokaal

Bij Allora Caffè is het altijd tijd voor koffie

Zakelijk 1.344 keer gelezen

'Un goei bekske koffie' zoals ze in Oss zeggen; we kunnen er allemaal van genieten. En als die koffie dan ook nog eens van topkwaliteit is en wereldwijd zeer hoog aangeschreven staat, is dat 'bekske' extra lekker. Deze topkoffie van Costadoro is dichterbij te verkrijgen dan je denkt: aan de Pastoor Bloemstraat is Allora Caffè gevestigd.

Allora Caffè bestaat ruim acht jaar en is officieel importeur van Costadoro koffie, een koffiebrander uit Turijn die met haar melanges verschillende prestigieuze prijzen wint. De naam van Allora Caffè is niet per toeval ontstaan. 'Allora caffè!' betekent 'tijd voor koffie' in het Italiaans. En koffie, dat is waar het allemaal om draait bij het Osse bedrijf. Allora Caffè levert koffie van topkwaliteit aan horeca en het midden- en kleinbedrijf. Een mooi assortiment met naast koffie en thee ook de apparatuur en toebehoren. Letterlijk om de hoek van het proeflokaal van Allora Caffè is de Jura Premium Store Brabant gevestigd. Met een ruim assortiment aan Jura koffiemachines, koffiebonen en andere ingrediënten. In de grote showroom zijn veel machines en toebehoren te bezichtigen. Deze machines – die door Allora Caffè worden geïnstalleerd en onderhouden - zijn verkrijgbaar via koop, huurkoop, lease, maar ook op huurbasis. 

Passie
Directeur en eigenaar Wim Vollenberg en zijn team delen een grote passie: koffie. En zij weten als geen ander dat goede koffie op het werk, in de horeca of thuis steeds meer gewaardeerd wordt. "Goede koffie zorgt voor gemotiveerde medewerkers en tevreden gasten. Een veelgehoorde opmerking is van die directeur die zegt die hij liever heeft dat de printer kapot gaat dan het koffieapparaat. Maar hij had wel gelijk natuurlijk. Koffie is voor velen de diesel om op gang te komen. En in de horeca werkt het omzetverhogend. Een gast wil altijd nog wel een bakje", lacht Wim Vollenberg, die Costadoro, dat wereldwijd geldt als de gouden standaard voor het grote genieten, in Nederland introduceerde. "Het is koffie die door de kwaliteit van de bonen en de speciale manier van branden zo bijzonder is. In de filosofie van het bedrijf herkennen wij ons. Daarom laten wij Nederland graag kennis maken met deze koffie. Het moederbedrijf in Italië stelt continu hoge eisen aan de kwaliteit." 

Kwaliteit en service
Vollenberg wilde de Italiaanse koffiecultuur overbrengen op ons Nederlanders en daar is hij inmiddels prima in geslaagd. Een compliment waard, want als het om koffie gaat is er in Nederland sprake van een verdringingsmarkt. Om je dan als bedrijf staande te houden, moet je volgens hem onderscheidend zijn. "Kwaliteit en service bieden, altijd. Wij weten nagenoeg alles over koffiebonen, koffieautomaten en de gehele dienstverlening eromheen." Het is bij Allora Caffè dan ook altijd tijd voor koffie.

Aandacht
Bij Allora Caffè draait dus alles om de koffie. "We besteden veel aandacht aan de controle van de kwaliteit die we willen hanteren. Ook zorgen we voor de juiste training en ontwikkeling van koffie- en theeconcepten." Het thema van deze special, Koop lokaal, wordt door Wim een warm toegedragen. "Uit historisch oogpunt was er een concentratie van onze activiteiten in de driehoek Amsterdam, Rotterdam, Den Haag. Vandaag de dag leveren we landelijk en natuurlijk ook aan veel instellingen in Oss. We zijn ons meer en meer als een echt Oss' bedrijf gaan profileren. Als we iets sponsoren, doen we dat in Oss. Zoals bijvoorbeeld bij TOP Oss, de hockeyclub en de voedselbank. Ik draag het Osse bedrijfsleven een warm hart toe. En dan kom ik op nog een factor die je onderscheidend maakt: de gunfactor!"
 

Allora Caffè. (Foto: Hans van der Poel)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant