Kom ook naar één van de open dagen!
Kom ook naar één van de open dagen!

Open dagen op diverse scholen van Het Hooghuis

Zakelijk 717 keer gelezen

OSS/HEESCH | Het Hooghuis Mondriaan College houdt donderdag 31 januari van 16.00 tot 20.00 uur Open Huis. Toekomstige leerlingen en hun ouders zijn welkom om de sfeer te komen proeven op school en kunnen een persoonlijke rondleiding krijgen.

Ze mogen bijvoorbeeld proefjes doen bij scheikunde, een kijkje nemen in het eigen lichaam bij biologie en testen hoe fit ze zijn bij lichamelijke opvoeding. Ze kunnen een eigen beat creëren bij muziek, hun creatieve talenten ontdekken bij beeldende vorming en met ruimtelijke figuren aan de slag gaan bij wiskunde. Ook kunnen ze zien hoe de lessen gegeven worden bij de moderne vreemde talen Frans, Duits en Engels. Op het Mondriaan College kunnen getalenteerde leerlingen eventueel Cambridge Engels volgen en een certificaat behalen dat wereldwijd wordt erkend. Sinds 2017 is het een VECON Business School. Leerlingen krijgen allerlei extra's aangeboden om zich te ontwikkelen tot ondernemende mensen die klaar zijn voor de toekomst. Naast de reguliere lessen zijn er nog veel meer mogelijkheden voor leerlingen om zich te ontwikkelen, zoals een schoolband en de dansgroep. Het Mondriaan College is een school voor havo en mavo, met de nadruk op voorbereiding op het hoger beroepsonderwijs. Als leerlingen nog niet weten welk niveau het beste bij hen past, vmbo-t of havo, dan krijgen ze ruim de tijd om dat te ontdekken. Docenten en leerlingen gaan gemoedelijk met elkaar om. Contact met ouders verloopt via korte lijntjes.

Het Hooghuis Heesch
Het Hooghuis Heesch opent woensdag 30 januari 16.00 tot 21.00 uur de deuren. Leerlingen met een vmbo t/k, t of t/h advies, zijn samen met ouders/verzorgers van harte welkom om sfeer te komen proeven. Het Hooghuis Heesch is een kleine school voor vmbo (theoretische en gemengde leerweg) en mavo. "Iedereen telt mee op de school en dat voel je. Hier kennen we elkaar en gaan we respectvol met elkaar om. Wij houden van korte lijntjes, zeker in de driehoek van leerling, ouders en school." De school werkt al jaren in stamgroepen. Leerlingen zitten op een eigen werkplek met hun laptop.

Het Hooghuis ZuidWest
Er worden op vrijdag 1 februari tussen 15.30 en 20.00 uur allerlei leuke en leerzame activiteiten aangeboden op Het Hooghuis ZuidWest. De open dag vindt plaats in gebouw Zuid (De Ruivert 5 in Oss) en gebouw West
(Verdistraat 75 in Oss).  Je kunt er terecht voor de basisberoepsgerichte leerweg (bbl) en de kaderberoepsgerichte leerweg (kbl) van het vmbo. Dit zijn allebei praktijkgerichte opleidingen. ZuidWest heeft acht vmbo-profielen in huis. Dat is uniek, net als de sportklas. Kom letterlijk een kijkje nemen in de keuken, shoppen in de cadeauwinkel, dansen en zingen op het podium, bestraten, metselen, lassen, muziek maken, dieren aaien, proefjes uitvoeren en nog veel meer. Maak kans op een prijs met de puzzeltocht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant