Afbeelding
advertorial

Karlijn van Heck: kind-, ouder- en onderwijsbegeleiding

Zakelijk 939 keer gelezen

LITH | Karlijn van Heck (1985) biedt in haar praktijk aan de Valkseweg 3 in Lith kind-, ouder en onderwijsbegeleiding wanneer er vragen/problemen zijn over opgroeien en opvoeden. Ze heeft de afgelopen twaalf jaar als pedagoog veel ervaring opgedaan binnen de jeugdzorg en veel gewerkt met kinderen van 4 tot en met 18 jaar en hun ouders.

Individuele kindbegeleiding bestaat uit ondersteuning bij slaapproblemen, nare dromen, verlies/rouwproblematiek, problemen op school, hoogsensitiviteit, contactproblemen met andere kinderen, onverklaarbare buik- en hoofdpijnen, hechtingsproblemen, weinig zelfvertrouwen/negatief zelfbeeld, faalangst, pesten of gepest worden, te veel piekeren/druk in het hoofd, druk of agressief gedrag, scheidingsproblematiek, angsten en/of trauma's.

Ouder/gezinsbegeleiding
Van Heck: "Misschien vindt u het lastig om met het gedrag van uw kind om te gaan. Of u merkt dat het opvoeden u veel energie kost en dat u niet meer goed kan genieten van uw kind. Soms spelen er persoonlijke dingen in uw leven die aandacht behoeven. Ouders willen dat het goed gaat met hun kind, maar kinderen willen ook dat het goed gaat met hun ouders. Samen kijken we wat jullie als gezin nodig hebben om weer op eigen kracht verder te kunnen!"

Psycho-educatie
"Dit kan fijn en goed zijn als uw kind is gediagnosticeerd met bijvoorbeeld AD(H)D of een stoornis binnen het autistisch spectrum (ASS), maar ook wanneer uw kind problemen ervaart bij concentratie, een vol hoofd heeft, veel piekert, moeilijk prikkels kan verwerken etc. Het geeft een goed inzicht in hoe het in het brein van uw kind werkt. U ontwikkelt als ouder(s) meer begrip voor uw kind en weet beter wat het nodig heeft. Voor kinderen zelf is het ook fijn om te weten wat er speelt en hoe het komt dat ze soms 'anders' doen of denken."

KIES-groep (kinderen in een scheiding)
In een groepje van maximaal vijf kinderen gaan ze in acht bijeenkomsten aandacht besteden aan verschillende thema's die een rol spelen wanneer ouders gaan scheiden of gescheiden zijn. "Het maakt niet uit of dit recent is of al langer geleden. Het is heel fijn om te merken dat je niet de enige bent die in deze situatie zit en dat er meer kinderen zijn die zich zo voelen!"

SOVA (Sociale vaardigheidstraining)
Ben je onzeker of wil je wat weerbaarder worden? Vind je het lastig om in een groep iets te zeggen? Wil je beter weten hoe je vrienden moet maken of word je juist snel boos? "In een groepje van maximaal vijf kinderen gaan we hier in acht bijeenkomsten mee aan de slag. Het is leuk en fijn om te zien hoe anderen kinderen dit doen en je leert er veel van!"

Onderwijsbegeleiding
Soms doen zich ook problemen voor op school. "Ik kan dan samen met alle betrokken partijen kijken wat helpend en steunend kan zijn voor het kind. Denk hierbij aan observaties in de klas, ondersteuning ib-er/leerkracht, meedenken in casuïstiek, plan van aanpak maken met school/kind en ouders, KIES en/of SOVA groep op locatie, op maat gemaakte trainingen."

Werkwijze en Tarieven
Kijk voor meer info op de website www.karlijnvanheck.nl. Daar staat vermeld wat de tarieven zijn en wanneer de volgende groepen weer starten. Bereikbaar via info@karlijnvanheck.nl of bel naar (06) 48 20 43 82.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant