De EMTE in Oss. (Foto: Google Maps)
De EMTE in Oss. (Foto: Google Maps)

Jumbo Van Bergen neemt EMTÉ aan Kardinaal de Jongstraat over

Zakelijk 3.857 keer gelezen

OSS | Het was al even duidelijk. EMTÉ was verkocht aan Jumbo en Coop. De Emté aan de Kardinaal de Jongstraat in Oss was verkocht aan Jumbo, maar het is lang stil geweest of het een eigen filiaal zou worden van Jumbo of dat ondernemer Marco van Bergen de winkel zou aankopen.

"Afgelopen dinsdag was er witte rook", vertelt Van Bergen enthousiast. "Het lag voor de hand dat Jumbo graag wilde dat wij deze derde winkel gingen exploiteren. We hebben een zeer voorspoedig en prettige onderhandeling gevoerd. Als familie Van Bergen ondernemen wij dit jaar 35 jaar in Oss. We kennen Oss en de marktgebieden goed." Van Bergen ziet goede potentie voor het vestigingspunt. "De EMTÉ heeft jarenlang een prima omzet gedraaid. Ik ben zeer verheugd over de overname, en we hopen dat we met een volledig verbouwde JUMBO, met uiteraard de nodige 'Van Bergen-jus' een mooie stijging kunnen realiseren." Met een derde Jumbo in Oss verstevigt Van Bergen zijn positie als marktleider. "Met deze winkel voorzien we wekelijks ruim 50.000 klanten van hun boodschappen. Met de 7 zekerheden van Jumbo, de allerlaagste prijsgarantie en ons lokale gevoel met de Osse markt zijn we ervan overtuigd dat we deze winkel een nieuwe boost kunnen geven."

Verbouwing en heropening
Van Bergen neemt de winkel op 18 mei over. Daarop volgt een zeer intensieve verbouwing waarbij alles, maar dan ook alles, wordt vernieuwd. Van Bergen doet geen uitspraak over de hoogte van de investering, "maar het zijn veel centjes". "De winkel is echt toe aan een opknapbeurt, we willen het graag 100% goed doen. Ook de collega's verdienen dat, en zij zijn straks, hopelijk, ook trots op het eindresultaat." De verbouwing neemt slechts 2,5 week in beslag. "Het is altijd weer onvoorstelbaar waar we met toegewijde bouwpartners in zo'n korte tijd toe in staat zijn. Wanneer je op maandag na de sluiting in het pand zou lopen, en je je dan beseft dat de winkel 2 weken later volledig vernieuwd weer open moet, dan is dat voor een leek 'mission impossible'. Dat is de kick van ons vak. We willen maximaal open zijn voor de klant. We betreuren dat we bij de klanten die afhankelijk zijn van deze winkel ruim 2 weken 'overlast' veroorzaken. Daar staat tegenover dat we, hopelijk, veel positieve reacties mogen ontvangen wanneer we weer open zijn." De feestelijke heropening staat gepland op woensdag 5 juni.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant