Afbeelding
Foto: Sjoerd van den Berg

Week van de Techniek & Technologie Oss: Beleef de spannende wereld van techniek!

Zakelijk 544 keer gelezen

OSS | Oss is bij uitstek een gemeente van makers en doeners. Met mooie bedrijven in de Maakindustrie, Logistiek en Life Sciences waarvoor er nu en in de toekomst goede technische mensen nodig zijn. Niet voor niets dat de Osse Industriële Kring (OIK) er een speerpunt van heeft gemaakt om technische beroepen al bij de jeugd goed onder de aandacht te brengen. Daarom wordt van maandag 20 mei tot en met zaterdag 25 mei weer de Week van de Techniek Oss gehouden.

Door de week openen ruim twintig bedrijven in Oss en omgeving hun deuren om zo'n 800 basisschoolkinderen kennis te laten maken met techniek. Tijdens een rondleiding krijgen de leerlingen meer te horen over het bedrijf en natuurlijk is er ook ruimte voor een doe-activiteit zodat zij zelf kunnen ervaren hoe leuk werken in de techniek is.

Techniekdag 
De week van de Techniek eindigt op zaterdag 25 mei met een groots opgezette Techniekdag bij Spierings Mobile Cranes. Hier wordt de boeiende wereld van bèta en techniek gepresenteerd aan een breed publiek. Hier zijn de nieuwste technologische ontwikkelingen te zien en te beleven. Er zijn allerlei doe-activiteiten waaraan iedereen mee kan doen. De organisatie is in handen van de Osse Industriële Kring, in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de Talentencampus. De techniekdag Oss bij Spierings Mobile Cranes maakt samen met de Shell Eco-marathon op Circuit Park Berghem deel uit van de 'High Tech Ontdekkingsroute' tijdens de Dutch Technology Week. 

Meer informatie 
Kijk voor meer informatie op www.techniekdag.nl/oss of op de Facebookpagina en Instagrampagina

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant