Jos Schouten.
Jos Schouten. Foto: Jos Schouten

'Optimale smaakbeleving en eerlijke prijs is ons doel'

Zakelijk 254 keer gelezen

'Wij zijn reuze benieuwd naar onze nieuwe overburen die wij binnenkort mogen begroeten: de bakkers Lamers en Bon Fromage. De verbouwing is in volle gang en er wordt hard gewerkt. Het wordt een prachtige grote verswinkel. Daarmee denk ik dat we een nog mooier en beter winkelcentrum krijgen. Dat is voor ons als ondernemers fijn, maar zeker ook voor u als klant. Meer keuze met zoveel kwaliteit en vers onder een dak. En nu is het echt aanstaande, want 8 juli worden de rolluiken geopend, tipje voor uw agenda.

We horen van onze minister van Landbouw dat 'voedsel te goedkoop is geworden'. Door te lage prijzen wordt voedsel verspild en het milieu onnodig zwaar belast. Ze komt ook met feiten waaronder dat in de jaren '70 ongeveer 20% van ons inkomen werd besteed aan voedsel en nu maar 12%. Dat zegt iets over de manier waarop wij voedsel zijn gaan waarderen: het is altijd volop verkrijgbaar en wordt nauwelijks als bijzonder gezien. Ligt dat niet aan de supermarkten, die allemaal schreeuwen dat ze de goedkoopste zijn of de beste zijn en dan de prijs voor de gehele branche kapot maken? Dan hebben we het nog niet eens over het verschil in kwaliteit. Laat staan of een teler in Holland of in de tropen er beter van wordt wanneer er in een Hollandse supermarkt een product te koop wordt aangeboden waar slechts de kosten of nog minder op verhaald worden. Dus tegen een 0 of min marge verstouwd moeten worden. En of het nu om bier, bananen, gehakt, ijsbergsla of welk product dan ook gaat, dat maakt niet uit. Wij als AGF-specialisten hebben de mogelijkheid om ons te onderscheiden. Wij hebben wel passie voor de boer, hoe het groeit en hoe iets perfect wordt geteeld om te komen tot een optimale smaakbeleving en een eerlijke prijs.'

Jos Schouten, Schouten Groente en Fruit

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant