Gérard Peters met bekroonde rookworsten.
Gérard Peters met bekroonde rookworsten.

Opnieuw goud voor rookworsten Gérard Peters

Zakelijk 1.192 keer gelezen

OSS | "Zeker in zo'n rookworstenstad als Oss is het mooi om bekroond te worden met deze titel", vertelt Gérard Peters met een lach. De slager heeft het natuurlijk over zijn bekroonde rookworst. Ook dit jaar pakte deze weer 'goud'.

Gérard beschouwt de winst niet als vanzelfsprekend. Hij en zijn team van Gérard Peters, keurslager spannen zich elke dag in om hun klanten het beste te bieden. Wat de rookworsten zo lekker maakt? "In de rookworsten - glutenvrij en met weinig zout en vet - zitten net zoals in de rest van ons assortiment zo min mogelijk allergenen. We zijn er op gespitst om zo natuurlijk mogelijke producten te leveren. In het 'gezonde' zout dat we gebruiken is een groot deel van het natrium vervangen door kalium. Je krijgt nog maar een derde binnen van wat je pakweg 15 à 20 jaar geleden binnenkreeg. Bovendien zijn de smaakversterkers vervangen voor kruiden. Klanten krijgen een eerlijk advies over onze producten en op elk artikel zit een etiket waarop staat wat voor ingrediënten zijn gebruikt", licht Gérard toe. De rookworst is niet het enige product met een gouden randje. Ook de spareribs en rundergehakt van de Osse keurslager zijn met goud bekroond. Bij Gérard Peters, keurslager wordt enkel gebruikt gemaakt van kwaliteitsvlees. Deze is afkomstig van strikt geselecteerde leveranciers waar onder meer duurzaamheid en biologisch boeren hoog in het vaandel staan. "Mensen vinden het steeds belangrijker om te weten waar producten vandaan komen en leggen de lat hoog qua kwaliteit. Wij zijn heel erg bezig met het milieu en een goed leven voor de dieren. Vlees moet voor ons aan speciale eisen voldoen." Nu in de herfst begint het langzaamaan tijd te worden voor de wat stevigere kost. In het assortiment zit van alles voor de lekkerbek; van vlees, gegrilde producten en salades tot verse maaltijden en stamppotten. Gebaseerd op en geïnspireerd door de seizoenen. "In de herfstperiode hebben we diverse stamppotten en rookworsten, spek en andere hartige gerechten", zegt Gérard. De vertrouwde vleesgerechten blijven het gehele jaar door verkrijgbaar.

Verbouwing
Eerder dit jaar werd de gehele winkel verbouwd. "Het pand is splinternieuw en we werken met de modernste apparaten ter wereld. Maar onze klanten kunnen blijven rekenen op het vertrouwde concept/recept en de warme sfeer en nostalgie. We blijven de vleesspecialist. De bekende gezichten zijn gebleven. Want dat is toch wat we heel vaak terughoren: we hebben een ontzettend leuk, gastvrij en deskundig team."

Presentatie
Door de verbouwing is de ruimte toegenomen en kan het aanbod van de verse producten nog beter worden gepresenteerd. Het aanbod aan grillspecialiteiten wordt verder uitgebreid, net als de barbecueproducten, kant-en-klaar maaltijden, vleeswaren en vleesspecialiteiten. Er wordt meer ingezet op live cooking, dat zorgt voor meer beleving. "Onze producten zijn van de allerhoogste kwaliteit. Uiteraard is alles vers. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen is ook belangrijk. Zeker twintig jaar geleden zijn we die weg al ingeslagen en we blijven ons ontwikkelen."
Meer informatie op www.peters.keurslager.nl, telefonisch bereikbaar via (0412) 62 26 91.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant