Opnames van de Osse Sint Serie.
Opnames van de Osse Sint Serie.

Pepernotenboter een samenwerking van Looman en Osse Sint Serie

Zakelijk 1.858 keer gelezen

Het is dit jaar 90 jaar geleden dat de laatste margarinefabriek in Oss haar deuren sloot. Boter speelde een belangrijke rol bij de start van de industrie in Oss.

Nu in 2019 is er opnieuw boternieuws. De gebroeders Hans en Anton Looman van de firma Looman Salades hebben in samenwerking met de Osse Sint Serie, Pepernotenboter ontwikkeld. Een smeuïge boter met een crunchy twist. De aanzet komt van Jan van Leest: "Het oorspronkelijke idee was om Pepernotensalade te maken, maar Hans en Antoon kwamen met Pepernotenboter als alternatief." De boter speelt een rol in de serie, en is vanaf 1 november verkrijgbaar bij onder andere Jumbo van Bergen in Oss. Ook op Aruba, Bonaire en Curaçao zal de boter verkocht gaan worden.

Osse Sint Serie
De Osse Sint Serie bestaat uit acht afleveringen die online via 412TV.nl te zien zullen zijn. In deze serie gaat Piecentro (Piet) op zoek naar de kern van Oss. Tijdens zijn reis door de gemeente ontmoet hij ondernemende mensen die hem helpen. De ontknoping van de serie vindt plaats tijdens de Osse intocht op 23 november in het stadscentrum. De afleveringen zijn vanaf 16 november te zien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant