Jos Schouten.
Jos Schouten.

'Duurzame en gezonde keuzes gaan vaak samen'

Zakelijk 200 keer gelezen

'Gelukkig zitten wij in een gezonde branche. Dat kan zelfs op meerdere manieren uitgelegd worden. Ook is het steeds duidelijker dat er veranderingen komen, zeker als je het nieuws volgt. Welk standpunt je ook in neemt, tijden veranderen. Dat is altijd al zo geweest. Alleen lijkt het nu toch om grotere veranderingen te gaan.

Milieu en duurzaamheid worden echt belangrijk, maar we willen ook niet dat het ten koste gaat van bepaalde mensen. Vanuit onze branche zien we ook dat groente en fruit steeds belangrijker gaan worden. Mensen zullen meer plantaardig voedsel gaan eten in de toekomst. Er komen dan ook steeds meer flexitariërs. Maar liefst 55% van de Nederlanders eet 3 dagen per week of vaker geen vlees bij de warme maaltijd of tussendoor. Ze kiezen voor alternatieven als vis, ei, champignons of peulvruchten. Daarnaast blijken duurzame en gezonde voedselkeuzes vaak samen te gaan, volgens het Voedingscentrum. Uit hun onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlanders zich zorgen maakt dat gezond eten in de toekomst te duur wordt en ruim een kwart vraagt zich af of er in de toekomst voldoende eten is. Bij onze inkoop en bij het bepalen van ons assortiment letten wij op duurzaamheid van onze producten. Ook met de bereiding van onze maaltijden proberen we meer vegetarische of meer plantaardige producten te bereiden. Een mooi voorbeeld is onze paddenstoelenhachee. Boordevol supergezonde paddenstoelen en vegetarisch. Maar ook onze verse FLX groenteburgers die wij vanuit de vriezer verkopen. Ze zijn ambachtelijk en met de hand gemaakt en verkrijgbaar in de smaken broccoli, paddenstoel, linzen met pompoen, spinazie en rode biet. Er zitten geen toevoegingen in en ook geen soja. Ze zijn veganistisch en bevatten veel groente. Komt u ze ook een keer proeven?'

Jos Schouten, Schouten Groente en Fruit

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant