Logo kliknieuws.nl/oss
Bart Lamers en Melvin Snellen van de bakkers Lamers met in het midden Kees Baak.
Bart Lamers en Melvin Snellen van de bakkers Lamers met in het midden Kees Baak.

'We denken dat we in de stad nog meer mensen weten te bereiken'

  •   2316 keer gelezen   Zakelijk

OSS | Een mooi voorbeeld van lokale ondernemers die samenwerken. De bakkers Lamers opende afgelopen donderdag in het pand van Het Franse Bakkertje aan de Galerij 1 een pop-up store. Iedere dag is er in de zaak in het Osse centrum brood en gebak te verkrijgen.

door Leon Voskamp

Ondernemer Kees Baak van Het Franse Bakkertje wilde vanwege de coronacrisis een samenwerking starten met een lokale ondernemer. Hij kwam direct uit bij de bakkers Lamers. "Ik denk graag out of the box en had plannen voor een bakkerij in mijn pand. Ik dacht gelijk aan de bakkers Lamers, een prachtig, ambachtelijk bedrijf. Alles wordt er met de hand gemaakt, dat proef je ook direct. De producten zijn van hoge kwaliteit. Een bedrijf met een geweldige naam in Oss en omgeving en veel klanten die er graag komen. Ze waren zelf ook heel enthousiast. Het is geweldig voor ons dat we een samenwerking aangaan."

Combineren
Het Franse Bakkertje wil -als de horeca lockdown is opgeheven- de zaak gaan combineren met de pop-up store. Baak heeft bij het Centrummanagement Oss plannen ingediend voor uitbreiding van zijn terras. Daarover komt snel duidelijkheid.

Snel
De opening van de 'centrumwinkel' vond afgelopen donderdag plaats, het eerste contact werd een week eerder gelegd. "Het is ontzettend snel gegaan. Toen we werden benaderd door Kees Baak, hadden we er direct oren naar", zegt Bart Lamers. "Er moesten wel de nodige dingen geregeld worden, maar een week later konden we al van start." Opnieuw volop ontwikkelingen dus bij de bakkers Lamers, dat in 2019 al een zeer hectisch jaar kende. "Met de komst van de nieuwe bakkerij in Heesch, de verhuizing naar Winkelcentrum De Ruwert en het opknappen van ons voormalige pand aan de Schaepmanlaan was het ontzettend druk. Nu in 2020 deze leuke stap, voor ons een meerwaarde."

Producten
De Bakkers Lamers verkoopt in de stad zes soorten brood, vier soorten kleinbrood en diverse gebakjes. "We hebben naar onze winkels in Winkelcentrum De Ruwert en in Heesch gekeken wat de best verkochte producten zijn en die toppers verkopen we ook in het centrum."

Toekomst
Hoe Lamers de toekomst ziet in het centrum? "Het is altijd een gok als je ergens van start gaat, maar we hebben er volop vertrouwen in. We denken dat we in de stad nog meer mensen weten te bereiken, ook klanten die nog niet bij ons in de bakkerij waren geweest. Hoe lang we ons vestigen in het centrum? We gaan er vanuit dat dat in deze tijden van een anderhalve meter samenleving een flinke tijd zal zijn. Misschien blijven we hier wel definitief, al hangt dat natuurlijk af van Kees en Linda. Als we kijken naar de plannen van deze kant van het centrum, dan ziet het er erg positief uit."

Meer berichten