Vincent Cober, eigenaar van Juwelier Cober.
Vincent Cober, eigenaar van Juwelier Cober.

Juwelier Cober wil verwachtingen overtreffen

  •   keer gelezen   Zakelijk

OSS | Juwelier Cober is een gevestigde naam in het Osse centrum. Op 30 april 2021 bestaat de juwelierszaak aan de Houtstraat 15 al 30 jaar. Een gesprek met eigenaar Vincent Cober over zijn passie voor het vak, onderscheidend zijn en ondernemen in coronatijd.

Waar de liefde voor het vak vandaan komt? De juwelierszoon had op zijn 17e al een eigen bedrijfje en was drie jaar daarvoor als hobby met goudsmeden begonnen. Hij deed veel ervaring op in de praktijk en haalde verschillende vakdiploma's. In India volgde hij een studie edelsteenkunde. Daarna begon hij in de Houtstraat in Oss een eigen zaak. De buitenlandse contacten heeft Cober nog steeds. Veelal in Azië koopt hij rechtstreeks de ruwe stenen. "Van de hoogste kwaliteit, maar daarnaast moet het hele verhaal kloppen. Alles moet gecertificeerd zijn door een onafhankelijke instantie."

Maatwerk
Cober loopt met trots door zijn juwelierszaak. In de diverse vitrines zijn prachtige sieraden in diverse stijlen te zien. Allemaal maatwerk en van zijn eigen sieradenlijn, want inkopen bij grote merken doet hij niet meer. Ook toont Cober zijn eigen zilverlijn die nog volop in ontwikkeling is. Van horloges, sieraden, trouw- (nu met 15 procent korting) en verlovingsringen tot gedenksieraden: Juwelier Cober is dé vakman met een zeer vaardig team professionals. "Hoe we ons onderscheiden? Wij denken met de klant mee, komen met oplossingen en houden ons altijd aan de afspraak. Als er een wens is, dan gaan we daarvoor zorgen. Vervolgens proberen we altijd een product te maken dat de verwachtingen overtreft. Onze doelstelling is dat klanten volledig verrast weer naar buiten lopen. Klanten mogen tijdens het maakproces even komen kijken als ze willen. Onze producten zijn van zeer hoge kwaliteit, ook over 40/50 jaar nog."

Klantenkring
Juwelier Cober heeft in bijna 30 jaar een grote klantenkring opgebouwd. "Voor iedere klant -ongeacht de prijsklasse- maken we een hoogwaardig en uniek product. Onze klanten komen uit Oss en omgeving, maar vooral voor trouwringen ook uit de rest van het land en zelfs uit België."

Coronavirus
Net als veel ondernemers merkt ook Juwelier Cober dat het vanwege het coronavirus de laatste maanden rustiger is geweest. Sinds vorige week lijkt het qua drukte weer aardig aan te trekken, geeft Cober aan. "Dat merken we aan alles. Aan de verkoop van sieraden bijvoorbeeld, maar mensen komen ook langs voor reparaties. We zien ook een andere ontwikkeling. Omdat veel feesten deze periode niet door kunnen gaan, kiezen mensen ervoor om een herinneringssieraad te nemen." Hij vervolgt: "Wij gaan als bedrijf deze crisis overleven en blijven hard werken. We komen hier nog sterker uit."

Meer informatie
Juwelier Cober is bereikbaar via telefoonnummer (0412) 65 14 50 of mail naar info@cober.nl. Meer informatie is te vinden op de website www.cober.nl of kijk op Facebook en Instagram.

Cober heeft ook een vestiging aan de Leuvehaven 77 in Rotterdam. Bereikbaar via (010) 333 19 05.

Meer berichten