Peter Taylor Parkins en Bart van Helvoort. (Foto: Ronald Goudberg, Goud Fotografie)
Peter Taylor Parkins en Bart van Helvoort. (Foto: Ronald Goudberg, Goud Fotografie)

Taylor Mates en Claeren samen sterk onder één naam: Claeren

  •   keer gelezen   Zakelijk

OSS | Taylor Mates Oss en Claeren Den Bosch werken vanaf april 2019 samen als één bedrijf. Per 1 juli 2020 gaan ze verder onder één naam: Claeren. Directeuren Peter Taylor Parkins en Bart van Helvoort van het Osse bedrijf: "We worden een betere versie van onszelf."

Taylor Mates is een gevestigde naam in het Osse en is gevestigd in één van de mooiste panden van Oss: het voormalig Bergoss-kantoor. Het onafhankelijke assurantiekantoor richt zich op zowel de zakelijke als particuliere markt en is gespecialiseerd in onder andere verzekeringen, hypotheken en risicobeheer. Van Helvoort: "We stonden als bedrijf op het punt: 'waar willen we naartoe en hoe beweegt de markt zich? Hoe kunnen we zorgen voor continuïteit naar onze klanten, maar ook richting onze medewerkers?' Claeren kennen we al sinds 2001. Een bedrijf met hetzelfde DNA. Toen we alles op een rijtje hadden gezet, bleek dat wij aanvullende diensten niet of onvoldoende in huis hadden. Een samenwerking met Claeren was voor ons 1+1=3."

Krachtiger en kundiger
Volgens Taylor Parkins was schaalvergroting een must om toekomstige doelstellingen te behalen. "Beide bedrijven zijn inmiddels nog krachtiger en kundiger geworden. We hebben een belangrijke kwaliteitsslag gemaakt. De dienstverlening van Taylor Mates heeft nu direct toegang tot een eigen beursmakelaar en advies of HR en arbodienstverlening. Uiteraard versterken wij Claeren met bijvoorbeeld onze kennis van pensioenen, hypotheken, inkomensadvisering en intern specialisme. Met dit breder aanbod kunnen we nog beter de diepte ingaan met onze advisering en begeleiding naar onze klanten. Ook kunnen we beter tegenwicht bieden aan verzekeraars." Hij vervolgt: "De verzekeringsmarkt is volop in beweging. Met steeds minder verzekeraars (door fusies en dergelijke) wordt het steeds moeilijker om goed te bemiddelen voor onze klanten. Met deze samenwerking zijn we in staat zelf oplossingen aan te dragen en creëren we tevens meer mogelijkheden tot deze bemiddeling."


(Foto: Ronald Goudberg, Goud Fotografie)

Oss' bedrijf
Ook achter de schermen is het afgelopen jaar hard gewerkt. Beide bedrijven besluiten namelijk 1 juli verder te gaan onder de naam Claeren. De directie blijft uit vier personen staan. Uniek in Nederland is dat het een meewerkende directie is. "De nieuwe naam zal even wennen worden voor onze klanten, maar ook voor ons. Maar we zullen er snel aan gewend zijn." Taylor Mates -waar zo'n 30 mensen werkzaam zijn- blijft ook na de naamsverandering een regionaal bedrijf dat dicht bij de klant staat. "95 procent van onze zakelijke en particuliere klanten komt uit de omgeving van Oss en Den Bosch. Onze medewerkers blijven allemaal en het telefoonnummer blijft hetzelfde. Ook blijven we maatschappelijk betrokken bij veel initiatieven. Van Plaatselijke evenementen, de Voedselbank tot het Osse carnaval en TOP Oss. Letterlijk en figuurlijk zijn we dichtbij onze klant." Er gaat volgens de Ossenaar wel iets in positieve zin veranderen. "Het serviceniveau gaat naar een nog hoger niveau. De persoonlijke aandacht, het maatwerk en de lokale betrokkenheid blijven. Wij zijn er als de klant ons nodig heeft. Onze klant ontzorgen in deze toch voor ieder zeer complexe wereld van financiële dienstverlening."

Toekomst
Volgens Taylor Parkins is het groeiende bedrijf klaar voor de toekomst. "Natuurlijk heb je als bedrijf altijd een to-do-list. Maar met deze stap kunnen we de continuïteit van ons bedrijf en onze dienstverlening waarborgen. Ook positief voor onze werknemers, die nog meer de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen."

Meer berichten