Logo kliknieuws.nl/oss
Een van de fabrieken van Unox.
Een van de fabrieken van Unox. (Foto: )

Instituut doet oproep aan oud-medewerkers Unox-fabriek

  •   keer gelezen   Zakelijk

AMSTERDAM | Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis start deze zomer met het verzamelen van ervaringen uit de Unox-fabriek in Oss.

"Stond of staat u tussen 1970 en 2020 op de werkvloer van de Unox-fabriek (Unilever/Zwanenberg) in Oss? En heeft u daar thuis materiaal van liggen? Dan is dit het moment om deze van zolder, uit de kast of van de computer te halen", zo roept het instituut op.
Het werken bij Unox laat allerlei, soms onverwachte, sporen na. In alle jaren dat we werken bewaren we bewust en onbewust papieren en digitale bestanden. En juist die stukken zijn voor archivarissen en onderzoekers interessant. Denk in het bijzonder aan dagboeken, persoonlijke aantekeningen of aan correspondentie met collega’s (brieven, email en sociale media). Ook interviews of onderzoeken met werknemers van de vleesverwerkingsfabriek zijn bijzonder waardevol. Door deze sporen te verzamelen, maken ze straks deel uit van het geschiedenisboek Werk in Nederland.
Wie materiaal heeft liggen kan contact met opnemen door te mailen naar: collectieswerkvloer@iisg.nl. Vermeld daarbij in welke periode u bij Unox werkzaam was.

Meer berichten