Logo kliknieuws.nl/oss
Theo Megens van Foto Megens.
Theo Megens van Foto Megens.

'We hebben er moeite mee, maar het is de juiste keuze om te stoppen'

  •   keer gelezen   Zakelijk

OSS | Foto Megens aan de Kromstraat in Oss sluit per 28 augustus definitief de deuren. De fotozaak, een begrip in Oss, gaat dicht vanwege 'ontwikkelingen in de retail'.

door Leon Voskamp

Nadat Theo en José het nieuws bekendmaakten op hun website en Facebook-pagina, stroomden de reacties binnen. "Zowel online als hier in de winkel is er al veel over gesproken. De reacties zijn hartverwarmend. Mensen vinden het jammer dat we weggaan en wensen ons veel sterkte en succes", aldus Theo.

Klappen
Het besluit om te stoppen ging niet over één nacht ijs. "De fotobranche heeft in de loop der jaren veel klappen gehad. Vroeger kwamen mensen met fotorolletjes naar de zaak. Daarna ontstond de digitale fotografie. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een telefoontje met camera. Van studiofotografie, bruidsreportages tot het maken van schoolfoto's; het werd steeds minder. Ook vervelend voor ons was dat andere ondernemers in de straat ermee stopten. Daardoor kwam er steeds minder winkelend publiek in de Kromstraat. Je zit hier in je 'uppie' en je merkt direct dat 'impulsbezoeken' verdwijnen. De druppel voor ons was de beslissing in 2014 om de geldigheidsduur van paspoorten te verlengen van 5 naar 10 jaar. We hadden er wel voor kunnen kiezen om de prijs van de pasfoto's dan maar flink te verhogen, maar dat zit niet in ons." Hij vervolgt: "Steeds vaker stelden we ons de vraag: 'Heeft het nog wel zin om door te gaan?' 'Kunnen we nog wel alle kosten betalen?' We hebben toen de beslissing genomen om ermee te stoppen. Door de ontwikkelingen in de retail zijn we hiertoe genoodzaakt, met pijn in ons hart. We hebben er moeite mee, maar het is de juiste keuze. Beter nu dan dat we wellicht in de toekomst noodgewonden moeten sluiten." Het pand aan de Kromstraat 118 gaat op 28 augustus dicht. Het is verkocht aan de buren en er worden appartementen gebouwd.

Historie
Met Foto Megens verdwijnt er een begrip. De zaak bestond ruim 23 jaar. Theo werkte daarvoor in een andere fotozaak in het pand. "Het zal wennen worden om na zoveel jaar 's ochtends een andere route te moeten rijden. Wat ik in de toekomst ga doen? Ik ben nu volop aan het solliciteren. Of ik in de fotobranche actief blijf of iets anders ga doen, ligt nog helemaal open. Ik kijk in ieder geval uit naar een nieuw tijdperk. Een tijdperk waarin ik me ook geen zorgen hoef te maken, zoals ik de laatste jaren wel heb moeten doen."

Medewerkers
Theo en José willen hun medewerkers bedanken voor de jaren dat ze er gewerkt hebben. "We zijn hen ontzettend dankbaar voor hun inzet en loyaliteit aan ons bedrijf. Maar natuurlijk willen we ook onze klanten bedanken voor hun vertrouwen. We zijn blij dat ze voor onze kwaliteit hebben gekozen. Mede dankzij het klantencontact hebben we ons werk met veel toewijding en plezier uitgeoefend."

Opheffingsuitverkoop
De komende weken is er nog opheffingsuitverkoop in de zaak. Producten gaan weg voor spectaculaire kortingen.

Meer berichten