Logo kliknieuws.nl/oss

RegioDialoog over kansen en bedreigingen

  •   keer gelezen   Zakelijk

OSS/HEESCH | Rabobank Oss Bernheze heeft voor zowel Oss als Bernheze een RegioScan gepubliceerd. Hierin signaleert de bank de kansen en bedreigingen rond enkele belangrijke sociaal-economische thema’s. De bank ging hierover maandag in gesprek met vijftig lokale gesprekspartners. Het doel van deze RegioDialoog: samen bekijken hoe op de kansen en bedreigingen ingespeeld kan worden.

Beide RegioScans zijn gebaseerd op onderzoek van RaboResearch, het landelijke onderzoeksinstituut van de Rabobank. Op basis van onder meer dataonderzoek en interviews heeft het instituut voor beide regio’s de stand van zaken in kaart gebracht rond vier sociaal-economische thema’s: ondernemen, duurzaam wonen, vitale leefomgeving en financieel gezond leven. Bij elk thema geven ze de belangrijkste conclusies en hun aanbevelingen voor de toekomst.

Verbondenheid
Directievoorzitter Peter de Bruin licht dit initiatief toe: “We zijn een coöperatieve bank. Dat betekent onder meer dat we een grote verbondenheid voelen met de regio’s waarin we onze dienstverlening aanbieden. Daarom investeren we volop in die regio’s: financieel, maar ook met onze kennis. De uitkomsten van dit onderzoek kunnen tal van lokale en regionale partijen helpen in het bereiken van hun doelen. Je kunt immers pas echt goed plannen maken als je de juiste cijfers hebt en weet wat je grootste kansen en bedreigingen zijn.”
Een van de manieren waarop Rabobank Oss Bernheze de regio met het onderzoek wil helpen, is de RegioDialoog. Vijftig betrokken vertegenwoordigers vanuit beide regio’s gingen online met elkaar in gesprek over enkele belangrijke onderwerpen uit het rapport. “We zien onszelf niet als de ‘eigenaar’ van de RegioScans”, aldus De Bruin. “Vanuit onze betrokkenheid hebben we het initiatief genomen, om er vervolgens samen met de regio mee aan de slag te gaan.” Beide RegioScans tellen ruim 100 pagina’s. Ze zijn te downloaden via de website van Rabobank Oss Bernheze.

Meer berichten