Logo kliknieuws.nl/oss
Een deel van Lederzaak Verhagen in Heesch.
Een deel van Lederzaak Verhagen in Heesch. (Foto: )

Lederzaak Verhagen gaat sluiten: 'We gaan de vele klanten missen'

  •   keer gelezen   Zakelijk

HEESCH | Lederzaak Verhagen is een begrip in Heesch. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 40 jaar. De zaak is sinds maart 2004 gevestigd aan 't Dorp 44, maar op 26 november 17.00 gaan de deuren op slot. "We hebben altijd hard gewerkt, nu gaan we van onze vrijheid genieten", aldus Pierre en Wilanda Verhagen.

Met de familie Smits is er een ondernemer gevonden die het pand van Verhagen gaat huren. Ze gaan er een versmarkt starten, met naast verse groente ook onder andere kant-en-klaarmaaltijden en sappen. "Ik had het pand al eerder kunnen verhuren, maar daar had ik toen geen goed gevoel bij. Bij deze ondernemer wel. Het is ook een familiebedrijf en ze werken keihard. Daar heb ik sympathie voor. Met een versmarkt zijn ze een absolute aanwinst voor Heesch. Toen deze kans zich voordeed, heb ik die met beide handen aangegrepen." De laatste maanden stunt Lederzaak Verhagen met aanbiedingen. Tijdens de opheffingsuitverkoop zijn er aanbiedingen tussen de 40 en 70 procent.

Historie
Verhagen kijkt terug op een prachtige tijd. Hij weet nog goed dat hij samen met zijn vader startte met de verkoop van lederen kleding vanuit de garage aan de Schutsboomstraat in Heesch. Een ruimte van 28 m2 die later uitgroeide tot 80 m2. Daarnaast stonden ze met onder andere tassen en riemen op markten, braderieën en beurzen en verkochten ze motorkleding. In 2004 volgde de verhuizing naar 't Dorp 44. "In de loop der jaren is er ontzettend veel veranderd. Vroeger had je wel 70 lederzaken in Nederland, tegenwoordig zijn ze op 1 hand te tellen. De hele branche is veranderd. Jaren terug hadden we een stuk of 8 soorten lederen jassen voor mannen en 6 voor vrouwen. Vooral in september werden er enorm veel verkocht omdat de jassen zo warm zijn. Tegenwoordig is ons aanbod lederen jassen, broeken, tassen en klein lederwaren ontzettend groot." Hij vervolgt: "Wij hebben altijd volledig achter het product gestaan. Het is een natuurproduct, je zweet er niet in en het geeft je een jeugdige uitstraling. We verkopen altijd kleding van de hoogste kwaliteit. Met onze service erbij willen we iedere klant met een tevreden gevoel naar huis laten gaan."


Klanten bedanken
De Heeschenaar heeft samen met zijn vrouw de zaak altijd met veel plezier gerund. Maar -mede omdat er binnen de familie geen opvolger is- is het nu tijd voor andere dingen in het leven. "We zijn jarenlang zeven dagen in de week geopend geweest, alleen de laatste jaren gingen we zondag dicht. Een echt familiebedrijf, waar mijn ouders hebben gewerkt en mijn twee zussen in dienst zijn. We gaan de vele klanten en de gezelligheid met daarbij een kop koffie missen. Ik wil ze bedanken voor hun vertrouwen. Het was een geweldige tijd waarin we veel leuke mensen hebben ontmoet."

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website www.lederzaakverhagen.nl of bel naar (0412) 45 23 13

Meer berichten