Richard en Manda van Café Het Stamineeke
Richard en Manda van Café Het Stamineeke

‘Gezelligheid staat centraal bij Stamineeke’

Zakelijk 4.308 keer gelezen

OSS | Ze droomden al jaren van een eigen café. Sinds dit jaar is die droom uitgekomen. Richard van Niftrik en zijn vrouw Manda openden op 8 september de deuren van Café Het Stamineeke aan de Hooghuisstraat 4 in het Osse centrum. “De eerste maand bevalt ons supergoed.”

Zo’n 20 jaar geleden twijfelden ze over een verhuizing naar het buitenland om er een horecagelegenheid te starten. Ze deden het niet en ongeveer 8 jaar geleden ook niet toen er een café in Oss te koop stond. “Het was toen niet de juiste tijd om te doen, vanwege onze kinderen die nog op school zaten”, aldus Richard. Dit jaar hadden ze serieus plannen om hun stamkroeg La Brasserie over te nemen, het café wat Frans en Dini 32 jaar met veel liefde en plezier runden. Een andere kandidaat bleek echter hetzelfde plan te hebben en opende onlangs de deuren. “We hadden toen voor onszelf besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan en gingen op zoek naar een geschikte mogelijkheid. We keken onder andere in Grave, Geffen en zelfs in Limburg, maar het liefst wilden we in Oss blijven. Er was maar één voorwaarde en dat was dat we boven de zaak konden gaan wonen.” 

Geen horecaervaring
Café Het Stamineeke kwam vervolgens in beeld en na een kennismakingsgesprek waren Richard en Manda verliefd. “Horecaervaring hebben we niet, maar in de maand dat we gesloten waren, hebben we 100 liter bedorven bier gebruikt om te leren tappen. Ook hebben we het pand een opknapbeurt gegeven”, zegt Manda. 

Huiskamergevoel
Stamineeke opende op 8 september de deuren. “Gezelligheid staat hier centraal. Een echt bruin café waar iedereen welkom is. We willen een huiskamergevoel creëren. Leuk is dat veel stamgasten van vroeger weer terug zijn. En iedere week zien we nieuwe gezichten iets komen drinken.” Stamineeke gaat woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur open, op dinsdag ook van 9.00 tot 13.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant