Logo kliknieuws.nl/oss

Diazz Curvy in Osse centrum: een maatje meer

  •   keer gelezen   Zakelijk

OSS | De modewinkel Diazz bestaat nog geen jaar of eigenaresse Angelique van Berkom breidt al uit. Na het succes van de afgelopen negen maanden, zelfs in de moeilijkere coronaperiode, heeft zij nu de bovenverdieping van de Heuvel 22 in Oss erbij genomen om daar het nieuwe Diazz Curvy meer aan te bieden. "Diazz Curvy is een maatje meer, maar dan betaalbaar en leuk shoppen", vertelt de ondernemer.

"Het is erg belangrijk om te luisteren naar de klanten", zegt Angelique die voor de inkoop één keer in de week naar het World Fashion Centre in Amsterdam of zelfs naar Duitsland gaat. Daar kan ze zelf de kleding aanraken en de stofjes voelen. "Door te praten met de mensen ontstaan er vaak weer nieuwe ideeën. Zo kan ik inspelen op de wensen van de klanten. Ik zie dit als een uitdaging en ik leer elke dag."

Vraag naar maatje meer
Inspelen op de wens van de klant heeft Angelique ook gedaan toen ze Diazz Curvy begon. "Ik vond het altijd vervelend wanneer mensen vroegen naar een maat groter en ik moest teleurstellen. Daarom heb ik daar nu iets mee gedaan. Een maatje meer is al snel duur. Daarom is er vraag naar betaalbare maatjes meer voor alle leeftijden." Angelique wilde in eerste instantie tot maatje 46 of 48 gaan, maar de bovenverdieping heeft kleding in de maten 42 tot en met 58. "Het is moeilijk om een scheidingslijn te vinden. Vrouwen met maat 40 kunnen boven ook artikelen vinden, zeker als ze van een wat wijdere pasvorm houden, en vrouwen met maat 42 kunnen ook zeker beneden rondkijken."

Kleuren en stijlen
Niet alleen is de vraag naar een maatje meer groter, ook brengen leveranciers steeds meer opties in merken, kleuren en stijlen. "Vroeger was een maatje meer vaak zwart. Nu hebben ook bijvoorbeeld ONLY en Vero Moda een eigen lijn genaamd ONLY Carmakoma en Vero Moda Curve. In december krijgen wij ook het iets duurdere Exxcellent dat werkt met travel stoffen. Dit is comfortabele stof die je uit de was zo op kunt hangen, zonder te strijken."

'Trots op mijn team'
Voor een goed aanbod voor alle leeftijden heeft Angelique een divers team. "Wij hebben een heel leuk team. Ik heb vier dames in dienst, van 16, 31, in de 50 en in de 60. Dit is een goede mix in leeftijd en in stijlen en ze gaan soms ook mee naar de inkoop om hun mening te geven. De één is creatief, de ander meer zakelijk en de andere heeft weerveel ervaring. Ik doe dit niet alleen en ik ben trots op mijn team. Dat maakt het super leuk om te doen."
Angelique zit nooit stil. Ze is bezig met het openen van een webshop en in januari komt er een nieuwe gevel. Bovendien zorgt Angelique regelmatig voor filmpjes op de Facebook-pagina Diazz Design & Fashion waarin ze haar nieuwe collectie doorneemt. Dat zijn kledingstukken, sjaals, riemen, sierraden, leesbrilletjes, maar ook mondkapjes en koortjes om het mondkapje om je nek te hangen. Bij die filmpjes wordt ook veel gelachen. "Misschien post ik wel ooit de bloopers", lacht ze.

'Het is erg belangrijk om te luisteren naar de klanten'

Meer berichten