Jeannette van Bergen bij de Yesta collectie van Eigen Wijs mode in Oss.
Jeannette van Bergen bij de Yesta collectie van Eigen Wijs mode in Oss.

Eigen Wijs mode gaat door: 'Meer dan een winkel'

Zakelijk 2.058 keer gelezen

OSS/UDEN | Eigen Wijs mode, mooi voor een maatje meer, begon 19 jaar geleden met een gezellig winkeltje. Al snel werd dat te klein en ontstonden er winkels op vijf verschillende locaties. De laatste jaren ging het niet zo goed met de detailhandel en daar kwam corona nog bovenop. Eigen Wijs mode werd in juli failliet verklaard. Maar, de hoop van eigenaresse Jeannette van Bergen werd werkelijkheid: de winkels in Oss en Uden maken een doorstart. “Het is nog steeds mijn passie en ik wil er graag mee door. Ik ben zo blij dat ik met twee winkels verder kan”, aldus Jeannette. 

“Eigen Wijs mode voelt als meer dan een winkel”, vervolgt de eigenaresse. Je kunt er altijd een kopje koffie of thee krijgen en Jeannette heeft veel klanten leren kennen, waar ze erg dankbaar voor is. In de moeilijke periode heeft ze veel waardering van hen gekregen met bloemetjes, kaartjes en lieve reacties in de mail. “Wij zijn altijd heel begaan met onze klanten. We hebben klanten die hier al jaren komen. Je maakt veel met ze mee. Dat geldt ook voor het personeel. Mijn zus is al vanaf het begin het gezicht van Oss. Het voelt ook als haar eigen winkel. Je doet het namelijk met z’n allen; samen in goede en in slechte tijden. We gaan nu door met hetzelfde personeel en de dames hebben er onwijs veel zin in.”

Eerlijkheid
Het is volgens Jeannette belangrijk om altijd eerlijk te zijn, want ze is ervan overtuigd dat een vrouw zich veel beter voelt wanneer zij er goed uitziet. “Wij zijn zelf ook wat voller en weten dat dat soms lastig kan zijn. Je moet weten hoe je iets moet brengen. Wanneer iets niet mooi staat, dan zeggen wij dat eerlijk. Ook vragen wij onze klanten soms iets nieuws te proberen om ze wat uit hun comfort zone te halen. Probeer het gewoon eens, dan heb je het ook gezien, zeggen we dan. Soms vinden klanten het dan toch hartstikke leuk en andere keren durven ze het niet. En dat is natuurlijk ook prima.” Persoonlijke service staat zeker voorop bij Eigen Wijs mode. “Het is de enige winkel in Oss waar je leuke grote maten kunt kopen”, vertelt een klant.

Yesta
Eigen Wijs mode heeft van alle takken wat; van leuke jeans tot sportievere kleding tot nettere artikelen. De maten gaan van 42/44 tot 56/58. De winkels gaan door met merken die je voorheen ook bij Eigen Wijs mode kon vinden, zoals Mat, Ascari, Frapp en Doris Streich. Maar ze gaan vooral groot inzetten in Yesta. Jeannette: “We hebben bijna de gehele collectie van Yesta, ook online. Yesta heeft enorm leuke dingetjes, maar ze hebben ook veel basisartikelen die onmisbaar zijn in de kast. Het is niet zo duur en blijft lang goed. Ik zeg altijd: koop liever iets minder voor iets meer dat ook langer goed blijft.” Bij Eigen Wijs mode zorgen ze steeds voor nieuwe kleding in de winkel.

Kerstmis
Door de crisis zal Kerst veelal thuis gevierd worden. Toch hoopt Jeannette dat de mensen wat leuks aan zullen trekken. “Het zou leuk zijn als mensen thuis iets extra’s doen, net een extra tintje. Dat vind ik best belangrijk. Als je er leuk uitziet, dan zit je ook lekkerder in je vel.”

Jeannette ziet haar klanten het liefst weer terug in de winkel voor de gezelligheid, maar de webshop is ook weer volledig actief. Deze is te vinden op www.eigenwijs-mode.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant