Een middelbare school kiezen in coronatijd

  •   keer gelezen   Zakelijk

Natuurlijk ontvangen de scholen van Het Hooghuis leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers het liefst op school voor een eerste kennismaking. Door corona konden informatieavonden niet doorgaan. Dus werd er gezocht naar andere creatieve oplossingen om groep 8’ers op weg te helpen bij hun schoolkeuze. Met livestreams, online magazines, één-op-één infogesprekken, individuele rondleidingen en proeflessen informeert Het Hooghuis je graag.

De livestreams van de Hooghuis-scholen afgelopen weken waren een succes. Voor degenen die de livestreams gemist hebben, is op de website van Het Hooghuis dit jaar voor het eerst een uitgebreid digitaal magazine van de verschillende scholen te vinden. Met veelgestelde vragen van ouders, video’s om een gevoel te krijgen bij een school, tips van docenten over de schoolkeuze en nog veel meer. Maar natuurlijk zijn leerlingen en hun ouders ook welkom om individueel een kijkje op school te komen nemen. Daarvoor kan via de website een afspraak worden gemaakt.
Op dinsdag 8 december om 19.00 uur organiseert het Mondriaan College een extra livestream over ‘Mondriaan nieuwe stijl’. In nieuwe ‘Mondriaanuren’ kunnen leerlingen al vanaf de brugklas ontdekken waar hun talenten liggen. Bedenk jij de nieuwe naam voor Mondriaan nieuwe stijl, dan mag je op kosten van het Mondriaan College schoolspullen voor het nieuwe schooljaar uitzoeken. Er staan ook proeflessen gepland. Leerlingen uit groep 8 zijn welkom om zich aan te melden om eens mee te draaien. Kijk voor meer informatie op www.hethooghuis.nl.

Meer berichten