Supervlaai in De Ruwert binnenkort dicht: ‘Al onze spaarcenten en reserves zijn weg’

  •   keer gelezen   Zakelijk

OSS | Supervlaai in Winkelcentrum De Ruwert in Oss gaat binnenkort na 19 jaar dicht. Eigenaar Sjo-Wah Lain laat weten dat zijn zaak vanwege de coronacrisis het hoofd niet meer boven water kan houden. “De coffee corner is bijna een jaar dicht en er worden bijna geen verjaardagen meer gevierd.”

Normaal gesproken werden er iedere dag tussen de 20 en 30 vlaaien verkocht. Dat zijn er in deze tijd veel minder, soms slechts een paar vlaaipunten. “In het weekend is het nog veel schrijnender; 5 vlaaien in plaats van 100. Ik snap ook wel dat het een stuk minder is geworden. Er is voor mensen in deze tijd weinig te vieren. En met slechts één gast ga je geen hele vlaai kopen. We missen ook de gasten die hier lekker een kopje koffie kwamen drinken.”

Spaarcenten
De bonbonverkoop en de broodjesbezorgservice (hetlekkerstebroodjevanoss.nl) lopen nog wel, maar door het vele thuiswerken (en deze week de hevige sneeuwval) is dat ook veel minder geworden. De vrouw van Sjo-Wah is al ergens anders gaan werken, maar door de partnertoets wordt iedere verdiende euro in mindering gebracht op de uitkering. Een personeelslid moet aan het einde van de maand stoppen omdat het salaris bijna niet meer betaald kan worden. “Het gaat niet meer, al onze spaarcenten en de reserves zijn weg. Iedere maand dat deze nachtmerrie verder voortduurt zakken wij verder weg en zien nog steeds geen licht aan het einde van de tunnel.”

Lees volgende week meer in Weekblad Regio Oss.

Meer berichten