Logo kliknieuws.nl/oss
Noor Oldemans.
Noor Oldemans.

‘Sensitherapie een APK-keuring voor je lichaam’

  •   keer gelezen   Zakelijk

OSS | Noor Oldemans werkte vijf jaar als logopedist, maar merkte dat dat haar niet genoeg voldoening gaf. Het was tijd voor iets anders en tijdens het herstel van een burn-out kwam ze in contact met een energetisch therapeut. Ze raakte zo onder de indruk dat ze direct wist dat ze hier zelf ook mee aan de slag wilde gaan. Sinds 2019 is de Osse Sensitherapeut en opende ze haar eigen praktijk. 

Na het contact met een energetisch therapeut ging er een wereld voor haar open. “Er was meer dan alleen de reguliere geneeskunde en dat interesseerde me heel erg. Ik voelde heel sterk dat ik ook dit pad wilde bewandelen om op die manier mensen te kunnen helpen. Niet alleen door te kijken naar de klacht, maar naar de mens in z’n totaliteit.” Via via werd ze op de opleiding voor Sensitherapie gewezen. “Ik ging naar een open dag en het paste volledig bij mij.”

Sensitherapie
Bij ondergetekende ging niet direct een lichtje op bij het horen van ‘Sensitherapie’. “Ik merk dat veel mensen er nog nooit van hebben gehoord. Terwijl ze er zoveel aan kunnen hebben. Het is mijn doel om meer bekendheid te verkrijgen voor de therapie en mijn praktijk.” Sensitherapie is een wisselwerking tussen lichaam en geest. Volgens Noor is het een holistische (allesomvattende) therapie die de mens in zijn totaliteit behandelt. Er wordt gekeken naar de dieperliggende oorzaak van een klacht. Het is een aanvulling op de reguliere therapieën en geneeskunde. “De klachten variëren van vermoeidheid tot nek- en schouderklachten. Met Sensitherapie zorgen we voor een stuk diepgang en kijken we naar signalen die het lichaam afgeeft. Sinds wanneer en waarom heeft iemand bijvoorbeeld fysieke of emotionele klachten? Heb je zorgen in je dagelijkse leven? Aan mij de taak om mensen meer in contact te brengen met hun gevoel. Veel gebeurt op de automatische piloot en is het leven heel gejaagd. Terwijl het zo belangrijk is om het lichaam af en toe op pauze te zetten. Als je meer naar je eigen lichaam luistert, creëer je meer rust en hef je blokkades op. Je voelt je energieker en dat zal leiden tot vermindering van klachten. Zie het als een APK-beurt voor je lichaam waarvan je een boost krijgt.” Een behandeling vervangt nooit het bezoek aan een (huis)arts.

Massages
Naast de Sensitherapie geeft ze (energetische) massages. Vanwege de coronamaatregelen is een fysieke behandeling momenteel niet mogelijk, maar ze kan mensen wel op afstand behandelen. Op basis van een gesprek en een foto kan Noor zich invoelen. “Alles is energie en energie kent geen afstand of tijd. Door af te stemmen op de energie kan ik mensen inzicht geven in wat op dat moment belangrijk is voor hen.” Meer info op www.nooroldemans.nl, via info@nooroldemans.nl, (06) 83 60 55 12 of op Instagram en Facebook.

Hobby/beroep
Heeft u een bijzondere hobby of een uniek beroep? Stuur ons dan een mail!

Meer berichten