Logo kliknieuws.nl/oss
Mariëlle Henzen - Van Boekel van TravelTeam
Mariëlle Henzen - Van Boekel van TravelTeam

‘Hopelijk kunnen we vanaf eind april, begin mei weer gaan reizen’

  •   keer gelezen   Zakelijk

De reisbranche wordt al zo’n jaar keihard geraakt door de coronacrisis. Waar is het licht aan het einde van de tunnel? Mariëlle Henzen - Van Boekel van TravelTeam aan de Walstraat 40 hoopt dat de Nederlandse regering snel het voorbeeld van landen als Duitsland en Engeland volgt zodat Nederlanders weer massaal hun vakanties kunnen gaan boeken. “Want we zijn er echt aan toe om weer lekker op vakantie te gaan.”

Is het nog leuk om ondernemer te zijn in de reisbranche? De omzetcijfers van TravelTeam zijn namelijk enorm gekelderd in 2020. Over het hele jaar lag de omzet 80 procent lager dan in 2019. Sommige periodes van het jaar was de daling zelfs 95 procent. “Wij verdienen pas geld op de vertrekdatum als de vliegtuigen daadwerkelijk de lucht ingaan. Als er dan in normaal een superdrukke zomer alleen een paar reizen worden geboekt, dan is dat financieel heel erg zwaar.” 

Perspectief
De Osse hoopt op meer perspectief van de overheid zodat het reizen op gang kan komen. “We lopen als Nederland achter andere landen aan. En stel dat we weer mogen vliegen, dan is er weinig beschikbaar, wat ook weer zorgt voor hogere prijzen. We hopen dat we snel positief nieuws krijgen van de overheid, zodat we hopelijk vanaf eind april, begin mei weer kunnen gaan reizen. Het feit dat Noord-Brabant laat zomervakantie heeft, betekent dat er nog een lange periode is waarin we vakanties kunnen boeken. Er komt een enorm last minute seizoen aan.”

Korte lijntjes
Het voordeel van boeken via TravelTeam? Dat zijn er meerdere, maar Henzen - Van Boekel wil er wel een belangrijke uitlichten. “Bij code oranje krijg je je geld van je geboekte vakantie terug. Daarnaast bieden veel organisaties versoepelde omboek- en annuleringsvoorwaarden aan, zodat nu al boeken, geen financieel risico is. Maar wat als er vanwege corona problemen zijn met je reis? Wij hebben korte lijntjes, staan je altijd te woord en doen alles wat we kunnen. Je moest eens weten hoeveel mensen we aan de lijn hebben gehad die op een vakantiebestemming zaten, maar niet via ons, maar online hadden geboekt. “Nooit meer”, gaven ze aan. Meer info via (0412) 65 48 00 of travelteam@vx.nl.

Meer berichten