Logo kliknieuws.nl/oss
Foto:

Doggybag to go: een beleving

  •   keer gelezen   Zakelijk

OSS | Zuid-Amerikaanse en Aziatische streetfood-gerechten, geserveerd door een kok in een ambiance die het festivalgevoel moet oproepen. Dat is Doggybag to go van de Osse kok Imro Buth.

Dat er in coronatijd - noodgedwongen - ook creatieve ideeën ontstaan, toont Imro, die zijn eigen cateringbedrijf had, met Doggybag to go: “Toen de horeca door corona kwam stil te vallen, zat ik zonder werk en dus ook zonder inkomsten. Ik ben toen in oktober 2020 met een mobiele foodtruck op de parkeerplaats bij de Naaldhof begonnen.”
Sinds vorige maand is Imro naar een vaste stek verhuisd in het centrum, aan de Kerkstraat, in het pand waar voorheen restaurant Buitengewoon zat. “Een ideale locatie in een leuke straat én het pand was natuurlijk al geschikt voor horeca.”

Menukaart
De menukaart toont een gevarieerde mix van Zuid-Amerikaans en Aziatische streetfood-gerechten. Een belangrijke rol binnen het concept is weggelegd voor de Surinaamse keuken. “Ik ben van Surinaamse komaf en vind het belangrijk ook een stukje van mijn eigen cultuur in te brengen”, aldus Imro. Op de kaart prijken dan ook gerechten als gadogado, sotosoep en diverse empanadas en roti’s.

Wensen
Uit de oosterse keuken komen Javaanse kip en rijst, noodles en curry’s. Van snacks tot complete samengestelde maaltijden. Tevens is er een aparte kaart met snacks en menu’s die thuis ‘gepingd’, verwarmd, kunnen worden.
Vooralsnog kan er alleen worden afgehaald, maar als de horeca straks weer openen, is het ook mogelijk bij Doggybag to go een hapje te eten en een wijntje te drinken. “Het is geen restaurant in de traditionele zin van het woord met bedienend personeel, maar wel een plek om even in een prettige ambiance te vertoeven. Ik hoop echt dat dit bijzondere concept in Oss gaat aanslaan.”

Lees het uitgebreide verhaal woensdag in Weekblad Regio Oss

Meer berichten