Logo kliknieuws.nl/oss
Muziekhuis Arons wordt platenzaak wil'm
Muziekhuis Arons wordt platenzaak wil'm (Foto: )

‘Belevingswinkel met wekelijks live muziek’

  •   keer gelezen   Zakelijk

OSS | Na het nieuws dat Platenzaak wil’m op 1 oktober de deuren opent aan de Walstraat 36, ontplofte de Facebook-pagina van de zaak. “We hebben echt ontzettend veel reacties gehad. Onze komst maakt iets los”, aldus ondernemer Willem Arts.

Arts runt sinds 2014 zijn platenzaak in Veghel. Een groot succes en dat smaakte naar meer. “Ik vind dat veel mensen klagen, terwijl ik juist positief ben. Ik zoek de randjes graag op en besloot vol voor een tweede winkel te gaan. Dat ik voor Oss koos, is niet heel verrassend. Ik ben de zoon van Jan Arts die jarenlang bloemist was in de Berghemseweg tegenover de Visserskerk. Ik ben in Oss en Macharen opgegroeid, heb in Oss mijn vrouw leren kennen en krijg nu als ondernemer de kans om aan te slag te gaan in het voormalige pand van Muziekhuis Arons. Daar kocht ik als kleine jongen al mijn eerste plaatjes. Het is echt een geweldig pand met veel mogelijkheden. De winkel is dubbel zo groot als in Veghel en heeft drie niveaus. Een waanzinnige stap en een mooi avontuur”, aldus de inwoner van Schijndel.

Overname
Platenzaak Wil’m neemt de CD Kiosk in De Schakel over en Arts gaat de zaak runnen met Maurice Tonies. De zaak heeft een enorme collectie nieuw vinyl en nieuwe cd’s, breed en diep qua sortering met een alternatief en metal sausje overgoten. Maar ook een sortering gebruikte lp’s, singles, maxi singles en cd’s en grote bandmerchandise zoals kleding, mokken en goodies, TEAC platenspelers en Q Acoustics speakers. “We hebben er ontzettend veel zin in. Het wordt een belevingswinkel met iedere donderdagavond live muziek. Laten we hopen dat corona meewerkt, dan zorgen we voor een spetterend openingsfeest.”

Verbouwing
1 oktober wil Arts de deuren openen. “Ik heb tijd nodig voor de voorbereidingen. Ik ga alles zelf verbouwen. De zaak gaat er straks fantastisch uitzien: heel licht, open, ruim en strak. Ik werk bijvoorbeeld veel met steigerhout. Het geeft een totaal andere uitstraling dan veel andere platenwinkels.”

Uitdaging
Tonies kijkt ook uit naar de verhuizing. “Een gigantische uitdaging ligt er in het verschiet en wat moet het fantastisch zijn om in het legendarische Arons-pand omringd te zijn met zoveel meer producten”, schrijft hij op Facebook.

Meer berichten