Inge van Druenen van Van Druenen Delicatessen.
Inge van Druenen van Van Druenen Delicatessen. (Foto: )

Heerlijk, gezond en goed eten bij Van Druenen Delicatessen in Osse Kerkstraat

  •   keer gelezen   Zakelijk

OSS | Spannend vond ze het zeker om een eigen zaak te starten in het Osse centrum. Maar sinds de start op 6 februari staat Inge van Druenen (31) iedere dag met een grote glimlach in haar pand. Met Van Druenen Delicatessen aan de Kerkstraat 7 wil ze mensen gelukkig maken met lekker eten.

De liefde voor lekker eten kreeg Inge van jongs af aan mee. Ze groeide op in een ondernemende Geffense familie. Inge werkte vroeger zelf heel wat uurtjes mee bij Poelier Jo van Druenen, waarbij de liefde voor het vak ontstond. “De kipproducten van Van Druenen zijn echt van topkwaliteit. Je kunt het absoluut niet vergelijken met kip uit de supermarkt.” De van oorsprong Geffense besloot echter niet om in het familiebedrijf te blijven werken. Ze ging op eigen benen staan en startte samen met een andere Osse onderneemster de foodtruck ‘Potten met Ballen’. De vlees- en vegaballen verkocht ze met veel plezier. “Het was een geweldige tijd. We boden entertainment met lekker eten. Als je dan al die enthousiaste reacties hoort, daar doe je het voor.”

Delicatessenzaak
Het werd toch tijd voor iets anders en dat werd een eigen delicatessenzaak die ze volledig alleen runt. Aan de Kerkstraat 7 kwam een geschikt pand vrij en ze kreeg de kans om op de bovenverdieping te gaan wonen. “Een delicatessenzaak/traiteur heb je nog niet in het centrum, alleen in de winkelcentra in de wijken. Ik wilde me graag vestigen in het Osse centrum, want het begint hier steeds gezelliger te worden. Overal om je heen zie je leuke winkels en de lege panden worden weer gevuld door enthousiaste ondernemers met goede ideeën. Een ander voordeel van dit pand was dat ik er weinig aan hoefde te doen, het ziet er keurig uit.”

Lekker eten
Haar doelgroep? Mensen die van lekker eten en/of borrelen houden. Of het nou gaat om een heerlijke borrelplank met een wijntje of biertje, een kopje koffie en een lunch op het terras (of om mee te nemen naar huis/werk), delicatessen zoals tapenades, spreads, gedroogde worst van wild, gerookte kipfilet of pikante olijfolie en binnenkort ook een aparte koeling met de verse kipproducten uit Geffen. En als je weinig tijd of geen zin hebt om te koken, loop dan ook zeker eens binnen. “Ik kook goede en gezonde maaltijden die je alleen nog maar even in de oven hoeft te doen thuis. Iedere week werk ik met een ander thema. Dat varieert van bepaalde keukens zoals Spanje of Italië tot themaweken zoals nu het EK. Ik kook altijd maaltijden met twee vleesgerechten, 1 vegetarisch en 1 vegan gerecht. De porties zijn echt gericht op 1 persoon maar omdat het thema is kan je alles combineren en delen met het gezin.” Meer informatie via (06) 23 45 41 11 of info@vandruenendelicatessen.nl of kijk op de website www.vandruenendelicatessen.nl of Facebook/Instagram. Geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 18.15 uur, donderdag tot 19.00 uur, zondag van 9.30 tot 17.00 uur.

Meer berichten