Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Productie bij MSD Biotech Oss. (Foto: Frank Zwinkels)</p>

Productie bij MSD Biotech Oss. (Foto: Frank Zwinkels)

(Foto: )

MSD Oss kijkt uit naar een mooie toekomst

  •   keer gelezen   Zakelijk

OSS | Sinds vorige week is Organon officieel terug in Oss – op Moleneind, om precies te zijn. Maar dat wil niet zeggen dat MSD is verdwenen uit Oss. “Met ruim 700 medewerkers is MSD een grote speler. Met enorm veel ervaring, veel wetenschappelijke kennis en belangrijke producten die we maken, mogen we heel trots zijn”, aldus locatiedirecteur Joost van Zutven. 

Met Joost van Zutven is er een echte Ossenaar locatiedirecteur van MSD Biotech Oss. Met ingang van 1 juli 2020 volgde hij John Glavas op, die een andere rol ging vervullen bij MSD. De geboren en getogen Ossenaar startte zijn carrière als ‘Organees’ bij de afdeling R&D op locatie Moleneind van Organon. Hij stapte daarna over naar MSD Pharmaceutical Operations, waar hij als Site Quality Lead eindverantwoordelijk was voor alles wat te maken heeft met de kwaliteit en compliance van de geneesmiddelen. In 2017 werd hij Site Quality Lead bij MSD Biotech, waarna hij vorig jaar werd aangesteld als locatiedirecteur.

Trots
Van Zutven: “Ik heb in al die jaren met ontzettend veel plezier mijn werk gedaan en dat doe ik nog steeds. En zowel bij R&D als in de functie van Site Quality Lead leerde ik veel mensen kennen. Mensen die met passie met hun vak bezig zijn. Ik kan wel zeggen dat ik trots op al deze werknemers ben die zich iedere dag weer volop inzetten.”

Werknemers
Na de afsplitsing van Organon heeft MSD ruim 700 medewerkers in Oss. Daarvan zijn er zo’n 500 werkzaam in de productie. Maar ook zijn er een aantal groepen die wetenschappelijk onderzoek doen en ruim 100 medewerkers die een rol binnen MSD Nederland of voor het hele MSD-netwerk spelen. Is er wereldwijd een vraag op een bepaald gebied, dan wordt er aangeklopt in Oss. Het merendeel van de MSD’ers werkt op de locatie op bedrijventerrein De Geer, maar er is ook een grote groep actief op de locatie Moleneind. Wat de kracht is van MSD in Oss is dat ze groot genoeg zijn om veel kritische kennis in huis te hebben, maar niet te groot, waardoor ze snel kunnen schakelen.

Grondstoffen
Biotech Operations produceert grondstoffen voor vruchtbaarheidsmiddelen en immunotherapie voor de behandeling van diverse soorten kanker. Een proces dat 24 uur per dag, 7 dagen in de week doorgaat. “Beide productcategorieën kunnen een verschil maken in het leven van mensen”, aldus Van Zutven. “Het zijn producten die kunnen helpen om levens te creëren en om levens te verbeteren of zelfs te redden. Enorm mooi als je daaraan mee mag werken.”

Innovatie
Innovatie is een sleutelwoord binnen MSD. “In 25 jaar Biotech productie in Oss staat innovatie altijd centraal. We waren in 1996 pioniers in de biotechnologie en hebben inmiddels enorm veel ervaring opgedaan. Die ervaring komt ons elke dag weer van pas, omdat de technologie zich razendsnel ontwikkelt en ons bedrijf zich vol inzet voor innovatie. Dat doen we niet alleen door wetenschappelijke innovaties. We zijn continu bezig om stappen verder te zetten en processen te verbeteren.”

Energieneutraal
Het geneesmiddelenbedrijf is zeer ambitieus op het gebied van duurzaamheid. MSD wil de CO2-uitstoot van haar eigen bedrijfsactiviteiten wereldwijd tot nul reduceren en een reductie van dertig procent bewerkstelligen in de bevoorradingsketen. MSD gaat CO2-neutraliteit in de eigen bedrijfsactiviteiten bereiken door innovaties in de bedrijfsvoering die de efficiëntie verhogen, duurzame bouwnormen toe te passen en de overgang van het gebruik van fossiele brandstoffen voort te zetten.

Farmastad
Dat Organon op eigen benen staat, vindt Van Zutven persoonlijk heel mooi. “Met MSD, Aspen, Organon en het Pivot Park heb je vier grote namen die op farmaceutisch gebied actief zijn in Oss. Ik denk dat nergens anders in Nederland zoveel mensen in de farma werken als in Oss. Het is goed voor de werkgelegenheid dus en dat heeft een aanzuigende werking voor de stad en de regio. MSD blijft gewoon in Oss, we zijn een heel belangrijke vestiging die de laatste jaren flink is gegroeid.”

Sociaal betrokken
MSD is ook op sociaal gebied betrokken in Oss en omgeving. Zo zetten medewerkers zich jaarlijks met het vrijwilligersproject ‘Handen uit de Mouwen’ in voor goede doelen en projecten. “We ondersteunen de lokale gemeenschap. MSD is een belangrijke werkgever in deze regio en stimuleert haar medewerkers om de handen ook buiten het werk uit de mouwen te steken. Een ander goed voorbeeld is dat een aantal medewerkers met een EHBO-diploma momenteel is ingezet bij de vaccinatielocatie in Berghem. Zo dragen we ook een steentje bij aan deze zorg.”

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door MSD.

NL-NON-01376

Meer berichten