Gérard Peters (links) samen met twee medewerkers.
Gérard Peters (links) samen met twee medewerkers.

Nog hogere kwaliteit bij Gérard Peters, keurslager dankzij allernieuwste apparatuur

Zakelijk 1.162 keer gelezen

OSS | In de coronatijd waren de horecazaken gesloten en kozen mensen ervoor om thuis extra te genieten van heerlijk eten. Bij Gérard Peters, keurslager in Winkelcentrum De Ruwert gaan de zaken erg goed. Met onder andere Vaderdag en het barbecueseizoen voor de deur is het spitsuur. “Mensen kiezen heel bewust voor kwaliteit”, aldus ondernemer Gérard Peters.

Twee jaar geleden werd de hele winkel verbouwd. Alles werd gesloopt, alleen de vloer en de tegels werden gespaard. In het vernieuwde pand kwam er drie meter extra toonbank en meer ruimte voor zelfbediening. De ovens zijn naar achteren verplaatst en er is een groot kookeiland. Ook is alle apparatuur vernieuwd. Qua koelingen is gekozen voor de nieuwste, duurzaamste technieken. Door de verbouwing nam de ruimte toe en kon het aanbod van de verse producten nog beter worden gepresenteerd. Onlangs vond weer een flinke verbouwing plaats, nu aan de achterkant van het pand. Peters wijst met trots op de allernieuwste apparatuur van Europa. Een flinke investering, maar met de nieuwste technologieën zet Peters een grote stap om de kwaliteit van producten nog verder te verbeteren. “Met bijvoorbeeld een hypermoderne chiller kun je maaltijden nog veiliger en nog langer houdbaar maken. Daarbij maken we nooit gebruik van toevoegingen. Alles is vers.” Bij de verbouwing is alleen maar samengewerkt met Osse ondernemers. “Ze hebben hier in zeer korte tijd geweldig werk verricht. Die gasten gaan voor elkaar door het vuur.”

30 jaar
Wie kent Gérard Peters, keurslager niet? In september van dit jaar zit de zaak al 30 jaar in Winkelcentrum De Ruwert. Als de coronamaatregelen het toelaten, wordt dat later dit jaar uitgebreid gevierd. Er zijn inmiddels 25 werknemers, waarvan veel al langer dan 20 jaar. Ook weekend- of vakantiekrachten blijven vaak jaren werkzaam. “Klanten zien hier altijd vertrouwde gezichten. Er zit een hoop kennis en expertise in ons team.” De klanten komen uit de hele gemeente Oss, maar ook daarbuiten. “Dat is de kracht van ons winkelcentrum. Je kunt hier gratis parkeren en hebt veel goede ondernemers onder 1 dak. Met de grote verbouwing van het winkelcentrum 2022 zijn we helemaal klaar voor de toekomst.”

Gouden producten
De producten zijn van de allerhoogste kwaliteit. Ieder jaar weer valt Gérard Peters, keurslager in de prijzen met bijvoorbeeld gouden barbecueworsten, spareribs, kipfilet, rookworsten en rundergehakt. Ook heeft Peters een groot aanbod aan grillspecialiteiten, kant-en-klaar maaltijden, vleeswaren en vleesspecialiteiten. Met dit lekkere weer en de zomer op komst is de zaak ook dé plek om barbecueproducten te halen. “We zien dat mensen uitpakken en vaker gaan voor grote stukken vlees. Van een picanha, procureur, bavette tot een T-bone steak.”
Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij Peters hoog in het vaandel. “De klanten willen weten wat ze eten, waar het vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met geen of zo min mogelijk allergenen. We werken veelal met regionale leveranciers. Als enige in Oss werken we met scharrelkip en -varkens.” Een aantal keer per week doneert de zaak een flinke hoeveelheid vlees aan de Voedselbank in Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant