Stijn van Orsouw van Eet- en biercafé Kaatje.
Stijn van Orsouw van Eet- en biercafé Kaatje.

‘Leuke mix van mensen die vroeger bij het Kaatje kwamen, maar ook nieuw publiek’

  •   keer gelezen   Zakelijk

OSS | Café Kaatje aan de Oostwal 196 is het oudste café van Oss. Er dreigde echter een einde te komen aan deze populaire kroeg bij verschillende generaties, maar dat voorkwam Stijn van Orsouw. De Osse ondernemer opende op zaterdag 5 juni de deuren van Eet- en biercafé Kaatje. “Een café waar je lekker kunt eten, maar waar in het weekend ‘s avonds de tafels aan de kant gaan en ‘het oude Kaatje’ weer terug is.”

Van Orsouw is een bekend gezicht in de Osse horeca. Tien jaar werkte hij bij de Groene Engel en 3,5 jaar bij Brasserie La Colline. De wens om voor zichzelf te beginnen, speelde al geruime tijd. “Toen het pand van Café Kaatje vrijkwam, was ik direct enthousiast. Ik had een concept in gedachten en heb daarbij rekening gehouden met de geschiedenis van de kroeg.” Het hele pand werd verbouwd, maar diverse oude elementen zijn gebleven. Zoals een groot deel van de bar, het podium, de spaarkas en de bogen. Ook blijven bekende ‘Kaatje-activiteiten’ op de agenda staan.

‘Heerlijk eten’
Eet- en biercafé Kaatje gaat van dinsdag tot en met zondag om 12.00 uur open. Op de kaart (lunch en diner) probeert Van Orsouw -wiens vriendin vroeger stamgast van Café Kaatje was- zich te onderscheiden met gerechten en combinaties die verder in Oss niet verkrijgbaar zijn. “We krijgen goede reacties op het eten. De gasten die hier geweest zijn, zijn zo enthousiast dat ze graag terugkomen. Je kunt hier heerlijk eten voor weinig geld. Onze gasten zijn een leuke mix van mensen die vroeger bij het Kaatje kwamen, maar ook nieuw publiek. Van de week zat hier een oma met haar kleinkind iets te drinken met een gebakje erbij, een tafel verder zaten rockers aan het bier.”

Bierkaart
Daarnaast heeft hij een zeer uitgebreide bierkaart met wel 70 bieren. “Die gaan we nog wel iets aanpassen, het mag iets alternatiever.”

Live muziek
Tijdens de werkzaamheden aan het pand en tijdens de start merkte de Ossenaar dat veel mensen sceptisch waren. “Maar het overgrote deel vindt het nu erg leuk dat we open zijn. En we gaan als het straks allemaal weer mag, een paar keer per maand terug naar hoe het Kaatje vroeger was: een gezellig café met een rockrandje. De muziek zal wel iets zachter komen staan, want mensen moeten met elkaar kunnen praten. Op vrijdag en zaterdag sluiten we om 2.00 uur en mogelijk gaat dat tijdstip naar 3.00 uur. Daarnaast keren de dartteams terug. Het podium blijft ook staan, want we gaan regelmatig bandjes uitnodigen voor live muziek.”

Vertrouwen
Van Orsouw weet wat er gevraagd wordt van werken in de horeca. Achter de bar staan en klanten bedienen is zijn passie. Maar als eigen ondernemer komt er nu nog meer bij kijken. “Er komt veel op me af, maar daar leer ik van. Het zijn lange dagen werken, maar dat doe ik met veel plezier.”
Kijk op www.eetcafekaatje.com voor meer informatie of bel naar (0412) 20 28 20.

Meer berichten