Eleonoor de Boevère van Vitale Waarden.
Eleonoor de Boevère van Vitale Waarden.

Afvallen met je gedachten: ‘Zeer effectief’

  •   keer gelezen   Zakelijk

Vrijwel iedereen die wil(de) afvallen, herkent het. Je start met een dieet, maar dat heeft uiteindelijk niet het gewenste resultaat of slechts heel tijdelijk. Afvallen zonder dieet.NU is dé oplossing. Met het traject bereik je een gezond gewicht, zonder dieet. En: met een blijvend resultaat. “Je wordt echt een compleet ander mens met een positief zelfbeeld.”

Eleonoor de Boevère weet waarover ze praat als het gaat om ‘het gevecht met eten’. Zelf ontwikkelde ze op haar 15e anorexia en later ook boulimia. Uiteindelijk won ze de strijd en tegenwoordig zet ze haar ervaringen in, gecombineerd met haar professionele deskundigheid. Vanuit haar praktijk Vitale Waarden in Ravenstein werkt ze als leefstijl-, vitaliteits- en mental coach. Haar nieuwste aanbod is ‘afvallen zonder dieet.NU’: een revolutionair programma waarmee je een gezond gewicht bereikt. “In mijn praktijk komen mensen die vaak hun hele leven al kampen met gewichtsproblemen. Ze hebben al tig diëten geprobeerd, met het bekende jojo-effect tot gevolg. Door lijngedrag raak je eigenlijk steeds verder van huis. Want je bent telkens weer terug bij af, wat je moedeloos maakt. Het leidt tot een zeer negatief zelfbeeld.”

Mindset
Wat effectief is, is het veranderen van je gedachten. “In je brein, daar gebeurt het uiteindelijk. Op alleen motivatie of wilskracht ga je het nooit redden, want dat zit in je 5% bewuste gedrag. In de overige 95% maak je keuzes vanuit je onderbewustzijn, je automatische piloot. Die bevat je gewoontes en gedachtenpatronen. Wil je blijvend resultaat, dan zul je díe moeten veranderen.” Gecombineerd met een mindset-reset wordt gewerkt aan een oersterk-gezonde leefstijl. Daardoor val je niet alleen af, maar kun je ook (meer) aandoeningen voorkomen en bestaande klachten verminderen of laten verdwijnen.

Groepsprogramma
Afvallen zonder dieet.NU bestaat uit tien fysieke groepsbijeenkomsten, steeds om de twee à drie weken. Tussendoor is er online begeleiding. Naast de groepsbijeenkomsten kunnen deelnemers kiezen voor een individueel traject. “Het herprogrammeren van je onderbewustzijn en het aanpassen van je leefstijl is een unieke, zeer effectieve werkwijze. Uiteindelijk gaat het erom dat je weer een gezonde relatie met eten krijgt én dat je van je eigen lijf kunt houden.”

Positief
Iedereen met een BMI van 25 of hoger kan meedoen. De eerste groep start op 10 juli, de tweede in september. “De belangrijkste voorwaarde voor deelname is dat je het echt graag wil. Simpelweg omdat je het zat bent om die extra kilo’s voortdurend met je mee te zeulen. Daarnaast moet je natuurlijk openstaan voor een totaal andere aanpak. Het traject kan je enorm veel bieden. Op korte termijn zul je afvallen en een gezondere levensstijl krijgen. Op lange termijn verander je structureel en krijg je meer levensgeluk.”

Informatiebijeenkomsten
Op donderdag 1 juli is er een online informatiebijeenkomst, op 3 juli een fysieke in praktijk Vitale Waarden aan de Stationssingel 120d in Ravenstein. Kijk voor meer informatie op de website www.afvallenzonderdieet.nu. Eleonoor de Boevère is bereikbaar via telefoonnummer (06) 29 37 14 08 of stuur een e-mail naar info@afvallenzonderdieet.nu.

Meer berichten