Mieke van Oss van Boutique Mieke.
Mieke van Oss van Boutique Mieke.

Boutique Mieke straalt gezelligheid uit

  •   keer gelezen   Zakelijk

OSS | Boutique Mieke opende vorige week zaterdag de deuren aan de Kerkstraat 10 in het Osse centrum. Met haar eigen kledingzaak komt een wens van de Osse uit. “Ik heb wel vaker gedacht: ‘Waarom begin ik niet een keer voor mezelf?’ Nu is het juiste moment aangebroken om het te doen.”

Mieke werkte zo’n 25 jaar als commercieel medewerkster bij een assurantie adviesbureau. Vier jaar geleden maakte ze de overstap naar een kledingzaak in Oss. Toen ze daar stopte, besloot ze haar hart te volgen en en eigen onderneming te starten. Voor haar eigen boutique wilde ze graag in de Osse stad actief blijven. “Ik ken hier veel mensen en bovendien is er weinig aanbod qua hippe en trendy dameskleding. We zijn meerdere panden gaan bekijken, maar eigenlijk toevallig liepen we langs de Kerkstraat 10. Dat stond leeg en leek me een geschikt pand in een leuke winkelstraat.” 

Metamorfose
In juni van dit jaar werd het concreet, waarna een metamorfose van het pand volgde. “We hebben echt alles aangepakt. Zelf hebben we veel gedaan, maar ook familieleden hebben de handen uit de mouwen gestoken. Met het eindresultaat ben ik erg tevreden. De boutique straalt gezelligheid uit. Mensen zijn hier welkom om lekker rond te neuzen. De koffie staat klaar.” Vorige week zaterdag was de officiële opening van Boutique Mieke. “Ik ben trots op de start. Het was zo leuk om veel bekenden te mogen verwelkomen. Ik heb zoveel leuke reacties gekregen, dat doet me goed. Maar ook veel nieuwe gezichten zag ik in de winkel.”

Unieke collectie
Met Boutique Mieke richt ze zich op de hippe vrouw vanaf 20 jaar. Van vesten, broeken, bodywarmers, truien, sjaals tot riemen: het aanbod is divers. “Iedere week ga ik op inkoop, dus de collectie is heel wisselend. Unieke kleding, je hoeft niet bang te zijn dat je in Oss meer mensen ziet lopen met eenzelfde kledingstuk. Alles is heel goed betaalbaar, tussen de 20 en 100 euro.”

Toekomst
Mieke ziet de toekomst positief tegemoet. “Ik vind mijn werk heel leuk om te doen. Het klantencontact vind ik het leukst. Mensen persoonlijk helpen en adviseren zodat ze tevreden met mooie kleding naar buiten gaan. De eerste week is druk geweest, ik hoop dat de komende tijd veel mensen langskomen.”

Meer informatie
Meer info over Boutique Mieke op Facebook en Instagram. De openingstijden zijn dinsdag van 10.00 tot 17.00 uur en woensdag tot en met zaterdag van 10.30 tot 17.00 uur.

Meer berichten