Monica Yee en Mark Li, eigenaren van Het Franse Bakkertje.
Monica Yee en Mark Li, eigenaren van Het Franse Bakkertje.

Het Franse Bakkertje wil zich meer gaan richten op jongeren

  •   keer gelezen   Zakelijk

OSS | Mark Li en Monica Yee zijn de nieuwe eigenaren van Het Franse Bakkertje. Het duo opende onlangs de deuren van de horecazaak aan de Galerij 1 in het Osse centrum.

door Leon Voskamp

De vorige eigenaren sloten in mei van dit jaar de deuren. Mede vanwege de coronacrisis liep het ondernemen anders dan ze hadden gehoopt. In februari van dit jaar startte oud-stagiair Stefan van de Pol een doneeractie, maar het mocht niet baten.

Uitdaging
Monica -woonachtig in Wijchen- ziet veel mogelijkheden in Oss en besprak dit met Mark. Beiden zijn al vele jaren vrienden. Mark: “Ik heb de laatste vier jaar gewerkt in Emmen, maar de jaren daarvoor op meerdere plekken overal in Nederland. Toen ik over Oss en de mogelijkheden hoorde, was ik direct enthousiast. In Emmen werkte ik ook met een compagnon, maar was ik voornamelijk achter de schermen actief. Hier in Oss ben ik voornamelijk het gezicht van de zaak. Een hele mooie uitdaging.”

Bouw
Tegenover Het Franse Bakkertje is een grote open vlakte te zien. Hier wordt gewerkt aan het WalKwartier, een kwaliteits-injectie voor de Osse stad. “We zitten op een prachtige plek in het centrum. Gezien de toekomst een locatie met veel kansen. Na de bouw kunnen we bovendien een mooi terras buiten gaan plaatsen. De reacties van onze gasten deze eerste weken zijn heel positief. Ze zijn blij dat de zaak weer is geopend.”

Concept
Bewust hebben de nieuwe eigenaren de bedrijfsnaam aangehouden. “Het Franse Bakkertje is een begrip in Oss. Ook starten we met een groot deel van de kaart van de vorige eigenaren. Hier kun je bijvoorbeeld terecht voor heerlijke koffie en thee, broodjes of gebak. Na verloop van tijd gaan we kijken wat er in de smaak valt van de gasten en welke wensen er zijn. Op die manier gaan we veranderingen in de kaart aanbrengen. Ook gaan we Aziatische invloeden toevoegen, zoals noodlesoep als lunch. Dat is nieuw in Oss, maar in andere steden slaat dat erg aan.” De doelgroep is heel erg breed. “Iedereen is hier welkom. Ook gaan we ons meer op jongeren richten. We hopen veel mensen te mogen verwelkomen.”

Diner
Het Franse Bakkertje is geopend op maandag van 10.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 1730 uur en zaterdag tot 17.00 uur. “We willen in de toekomst ook graag in de avonduren opengaan. Met onze ervaring van de Aziatische keuken zien we hier volop kansen. We gaan ook andere dingen op de kaart zetten dan mensen gewend zijn in Oss.” Kijk voor meer informatie op de Facebook- en Instagram-pagina.

Meer berichten