<p>Maurits ter Horst van Burgerbar Ome Toon.</p>

Maurits ter Horst van Burgerbar Ome Toon.

‘Lastige tijden als horecaondernemer, maar wij passen ons aan’

  •   keer gelezen   Zakelijk

Horecaondernemers zijn door de strenge coronamaatregelen gedwongen om actie te ondernemen. Maurits ter Horst runt sinds ongeveer anderhalf jaar Burgerbar Ome Toon in de Peperstraat in Oss. Nadat bekend werd dat horecazaken al om 17.00 uur moeten sluiten, zakte de moed even in zijn schoenen. 

“Maar als de emotie is gezakt, schakel je door naar wat er wel mogelijk is. We blijven positief.” Hij vervolgt: “Het zijn lastige tijden als horecaondernemer. We hebben flink geïnvesteerd in ons pand en ons concept om de gast te mogen verwelkomen. Nu moeten we ons continu aanpassen. De gast weet ook bijna niet meer wat er allemaal mag en mogelijk is.”

Bezorgen
Ome Toon is volledig overgegaan op afhalen en bezorgen. De zaak blijft van dinsdag tot en met zondag open. Voor afhalen van 16.00 tot 20.00 en voor bezorgen (in Oss) van 17.00 tot 20.00 uur. “Het is vervelend dat je totaal geen idee hebt hoe lang dit gaat duren. Als ik de vorige periode had geweten dat we zo lang dicht waren geweest, had ik geïnvesteerd in elektrische fietsen. En nu? Moeten we veel investeren of afwachten wanneer we weer helemaal los mogen? Kritiek op de overheid is overigens te makkelijk, want ze volgen natuurlijk het advies van professionals. Alleen waarom niet de hele maatschappij een paar weken op slot?”

‘Lekkerste burger’
Bang dat ze gasten niet meer bereiken, is Ter Horst niet. “De behoefte om lekker te eten is er en dat kan nu niet ‘s avonds in restaurants. Maar als ze de beste burger willen, moeten ze bij ons bestellen. De kwaliteit staat bovenaan, dat proef je.”

Meer berichten