<p>Bezoekers van het Osse centrum. (Foto: Hans van der Poel)</p>

Bezoekers van het Osse centrum. (Foto: Hans van der Poel)

(Foto: )

Ondernemers blij met versoepelingen: ‘Het was direct alle hens aan dek’

  •   keer gelezen   Zakelijk

Het Osse centrum werd zaterdag druk bezocht. De winkels mochten weer open (wel met een maximum aantal bezoekers) en dat was voor het winkelend publiek het signaal om weer naar de stad te gaan. Ook vrijwel alle horecagelegenheden openden eenmalig uit protest de deuren. Het is nu hopen op verdere versoepelingen.

De ondernemers zijn uiteraard erg blij. “We mogen weer ‘normaal ondernemen’ en meteen zonder afspraken in te plannen. Het was zaterdag direct alle hens aan dek. Mensen waren blij dat ze overal weer naar binnen konden”, aldus Angelique van Berkom van Diazz & Diazz curvy. “De reacties van de klanten waren zo positief, er was echt een goede sfeer. Ze willen beleving en kleding zien, voelen en passen.” De Osse verwacht de komende tijd flink wat bezoekers in haar zaak aan de Heuvel 22 C-D. “We merken dat klanten het de lokale ondernemers gunnen in plaats van dat ze online bestellen. Wij zijn in ieder geval positief en zijn super blij dat we dit jaar ons tweejarig jubileum kunnen gaan vieren. Nu hopen dat de horeca ook weer snel open kan.”

‘Energie’
Jacqueline Snellen van Kookstijl aan de Heuvel 20F vond afgelopen zaterdag een ‘heerlijke dag om te werken’. “Het winkelen op afspraak zet totaal geen zoden aan de dijk, dus ik was zo blij met berichten over het ‘echt openen’ van de zaak. Het was verschrikkelijk fijn om weer als vanouds bezig te zijn met je klanten en om weer ‘ouderwets’ een goede zaterdagomzet te draaien.” Wat ze ook heerlijk vond, was de sfeer. “De laatste weken was alles overwegend negatief. De tendens was zwaar, bedompt en negatief. Ik vond het soms moeilijk daardoor -naast het verlies aan omzet- om positief te blijven. Daar krijg je weinig energie van. Dat merk je uiteindelijk ook aan koopgedrag van mensen; er wordt beduidend minder geld uitgegeven als mensen niet positief zijn. Zaterdag waren de mensen blij en opgelucht. Daarbij hielp het ook dat de horeca open was; het was een en al lachende gezichten.”

Verantwoord
Frank Erren van Schoenmode Erren-Ekstijn aan de Kruisstraat 16 spreekt van ‘grandioos nieuws’. “We mogen weer klanten ontvangen in de winkel en doen waar we goed in zijn. We hadden natuurlijk al wel dagen van te voren via allerlei kanalen en posters signalen afgegeven dat dit op een verantwoordelijke manier kon. Mooi dat er ook naar geluisterd is. Onze klanten staan er eigenlijk hetzelfde in als wij. Ze zijn blij dat we open zijn en dat ze weer gezellig mogen gaan winkelen. Als we kijken hoe druk het zaterdag was, gaan wij er wel vanuit dat de consument weer gewoon naar het Osse centrum komt. Dit hebben we allemaal hard nodig. Wat wel heel jammer is dat de horeca niet open mag. Die kunnen ons inziens toch ook open op verantwoordelijke wijze. Hopelijk mogen zij dan ook snel weer open en gaan ook alle geplande evenementen met de juiste maatregelen door. Wat hebben we dit gemist.”
Wouter Wehberg van Wouter Wehberg Mode is het met zijn collega’s eens. “De winkels weer open voelt als een bevrijding. Klanten zijn heel blij dat ze weer bij de winkel terecht kunnen.”

Meer berichten