‘Gegarandeerd genieten van The Peperbox’

  •   keer gelezen   Zakelijk

OSS | De Peperstraat is in de loop der jaren uitgegroeid tot dé horecastraat van Oss. Door de coronacrisis zijn de horecagelegenheden echter ruimte tijd dicht geweest. De versoepelingen van de coronamaatregelen betekenen goed nieuws voor veel gasten die eindelijk weer een bezoekje aan hun favoriete zaak kunnen brengen. Om de gasten extra in het zonnetje te zetten, is er The Peperbox ontwikkeld.

Quisine, Bar15, Finch Gastrobar, Bistro Louis, Burgerbar Ome Toon, Taverne, De Winkel Borrel en Eetbar, Woodstock-Oss en De Rooij Peper samen met Wijnhandel Van Helden en barbierszaak Kei Scherp hebben de handen ineengeslagen. The Peperbox is voor 50 euro te bestellen via de website www.order.quisine.nl. De box kun je komende zaterdag 29 januari tussen 16.00 en 18.00 uur ophalen bij Finch Gastrobar en vervolgens langs alle deelnemers lopen. “Al zigzaggend langs de zaken loop je zo naar het einde van de straat. Je kunt overal even binnenlopen en een praatje maken, dat hebben we zo gemist. Overal krijg je iets lekkers. Dat varieert van een wijntje tot tapashapjes, waardoor je uiteindelijk een overheerlijke en volle borrelbox hebt. Dat wordt gegarandeerd genieten”, aldus Denise Trum van De Winkel Borrel en Eetbar.

Initiatief
Het ging in principe om een eenmalig initiatief. “Maar er zijn nu al veel boxen verkocht en we verwachten de komende dagen nog meer belangstelling. Door het succes gaan we nadenken of we het in de toekomst vaker kunnen doen.”
De opbrengst van The Peperbox gaat naar leuke projecten in de straat. “Onlangs hebben we rondom de kerstdagen gezamenlijk geïnvesteerd in verlichting. Ook hebben we plannen voor bijvoorbeeld de zomer of rondom feestdagen. We willen gezamenlijk onze straat nog meer op de kaart zetten.”

Mix
De Peperstraat is volgens Denise een unieke horecastraat. “Er is de laatste jaren veel energie ingestopt. Wat we nu zien, is een mooie mix van allerlei horecazaken. Er is voor elk wat wils. Mooi is dat de ondernemers ook zelf allemaal in de zaak staan, je ziet hier geen landelijke ketens. Vooral ‘s avonds is het hier booming. Zelf richt ik me naast diner en borrel ook op de lunch. Tijdens de lunch wordt het ook steeds gezelliger in de straat. Nu is er met Quisine een prachtige nieuwkomer bij waar mensen ook kunnen lunchen. Samen versterken we elkaar.”
Nu de horeca weer open mag, zal het een stuk levendiger worden in de stad. “We zijn er echt aan toe en onze gasten ook. Vorige week zaterdag tijdens de eenmalige opening hebben we zoveel positieve reacties gehad en we zagen alleen maar vrolijke gezichten. We kunnen niet wachten om onze gasten zo snel mogelijk weer allemaal te mogen ontvangen.”

Meer berichten