<p>Brasserie L&#39; &eacute;glise & Feesterij &#39;t Vunderke.</p>

Brasserie L' église & Feesterij 't Vunderke.

‘Het vizier op lekker werken, veel gezelligheid met heel veel leuke mensen’

  •   keer gelezen   Zakelijk

De versoepelingen voor horeca en cultuur zijn zeer belangrijk voor ondernemers. Een rondje langs enkele horecaondernemers in Oss en omgeving.

Jurgen en Loes Verhoeven van Brasserie L’ église & Feesterij ‘t Vunderke in Macharen noemen de versoepelingen heel hard nodig. “Alle reserves zijn op, maar niet alleen nodig voor het financiële aspect. Ook op sociaal vlak zéér belangrijk voor zowel onze gasten als ons personeel. Iedereen is in een sociaal isolement beland afgelopen periode en dat hield niemand meer vol. Mensen zijn kuddedieren en hebben anderen om zich heen nodig.”
Het echtpaar ziet nu al volop reserveringen binnen komen voor de brasserie en er is veel interesse in feesten en partijen in de feesterij. “Allereerst zijn wij ontzettend blij dat we onze dagelijkse normale werkzaamheden weer mogen uitvoeren. Een heerlijk avondje uit verzorgen voor onze gasten met een heerlijk diner en een goed glas wijn. Hopelijk gaan we nu alleen nog maar vooruit en worden de voorwaarden om open te kunnen zijn steeds minder. We zullen aankomende jaren er keihard tegenaan moeten om deze crisis voorgoed achter ons te kunnen laten, want met alleen weer open zijn, zijn we er nog lang niet. Voor nu het vizier op lekker werken, veel gezelligheid met heel veel leuke mensen. Dat hebben we enorm gemist en dan komt de rest vanzelf. Onze verwachtingen zijn positief en we gaan er vanuit dat we een hele drukke tijd tegemoet gaan. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn, dat doen wij ook, maar we zullen laten zien dat de horeca een veilige plek kan zijn.”

Plaza ‘t Supertje Heesch
Plaza ‘t Supertje Heesch aan het Stationsplein 4 richtte zich tijdens de lockdown op afhaal en bezorging. Ondernemer Dennis van Orsouw: “We zijn de lockdown goed doorgekomen en mogen niet klagen. Voor cafés en restaurants is het een stuk moeilijker geweest. De bezorging erbij is een meerwaarde om nieuwe gasten te bereiken. Uiteraard zijn we wel heel blij dat gasten hier weer binnen kunnen zitten. De laatste weken kwamen er al steeds meer vragen of het toch niet even binnen opgegeten kon worden. We merken dat de gasten eraan toe zijn.” De toekomst ziet hij positief tegemoet. “Door het investeren in de coronatijd in onder andere bezorging denk ik dat we er uiteindelijk beter uit gaan komen. Wel kunnen we extra handjes gebruiken om alles aan te kunnen.”


‘Moeizame start’
Denise Trum is sinds eind 2020 het gezicht van De Winkel Borrel en Eetbar in de Peperstraat in Oss. Ze spreekt van een moeizame start. “Natuurlijk wist ik dat het lastig zou worden om te beginnen in deze coronaperiode. Het komt dan neer op ieders creativiteit. Zo hebben wij bijvoorbeeld borrelboxen verkocht. Toen we vorige week zaterdag tijdens de actiedag weer open gingen, zag ik overal vrolijke gezichten. Mensen willen weer lekker iets eten en drinken in de horecagelegenheden. Wij hebben zin om te knallen.”
Lees meer reacties in de woensdageditie van Weekblad Regio Oss.

Meer berichten