Maurice Straathof, Joost Verhoeven en Jasper van den Berg.
Maurice Straathof, Joost Verhoeven en Jasper van den Berg.

Eigenaars Boutique Hotel & Restaurant Cordial: ‘Gasten zijn zo tevreden dat ze graag terugkeren’

  •   keer gelezen   Zakelijk

OSS | “We willen gasten een onvergetelijke avond bezorgen met heerlijk eten en drinken in ons sfeervolle restaurant.” Het doel van chefkok Joost Verhoeven, souschef Maurice Straathof en maître Jasper van den Berg is duidelijk. Het drietal nam 1 november 2021 Restaurant Cordial en Hotel de Weverij over van Jelle en Miriam van Gangelen en veranderde de naam in Boutique Hotel & Restaurant Cordial.

Nieuwe eigenaars zorgen voor vernieuwingen. Zo zijn bijvoorbeeld het kassa- en reserveringssysteem vernieuwd, krijgt de website een metamorfose en wordt er meer ingezet op social media. “Wat we niet veranderen, is de hoge kwaliteit. Dat is en blijft het allerbelangrijkste”, aldus Verhoeven.
In het deel waar vroeger Bergoss gevestigd was, zijn twaalf designkamers gemaakt. Die zijn vrijwel altijd gevuld. Zo kiezen veel gasten voor een diner bij Restaurant Cordial en blijven slapen in het hotel.
Naast het pand van Cordial heeft onlangs Residentie De Weverij de deuren geopend. Dat staat helemaal los van Boutique Hotel & Restaurant Cordial, al leveren ze wel de maaltijden voor de bewoners van de woonzorgcombinatie.

Tevreden gasten
De start van het restaurant verliep niet bepaald vlekkeloos. Na de opening op 1 november volgde twee weken later een lockdown. Nu alles weer ‘normaal’ is, komen er steeds meer reserveringen binnen. De drie ondernemers hopen dat de tafels in het restaurant dagelijks vol zitten met gasten. “Onze gasten komen uit heel Nederland. Wat we wel merken, is dat veel mensen uit Oss en omgeving niet weten dat wij open zijn. Iedereen die hier al wel is komen lunchen of dineren, gaat met een grote glimlach op het gezicht weer naar huis. We zien mensen terugkeren en ze zorgen door goede recensies ervoor dat wij steeds meer mensen mogen verwelkomen”, zegt Verhoeven.
Zijn collega Jasper van den Berg denkt dat Cordial een ‘hoge drempel’ heeft. Onterecht in zijn ogen. “Oss heeft veel horecazaken en het is jammer dat velen ons nog niet ontdekt hebben. Kom gewoon eens binnen, ervaar de sfeer en geniet van het eten en de bijpassende wijnen. Het is hier al lang niet meer zo stijf als vroeger. Een driedelig pak is absoluut niet nodig, iedereen is welkom. Je kunt hier een hele avond zitten voor een vier-, vijf- of zesgangenmenu met wijnarrangement, maar je kunt ook alleen een hoofdgerecht of twee gangen bestellen.”

Actiemenu
De menukaart bestaat veelal uit bijzondere gerechten uit de Frans-Mediterrane keuken. Daarbij horen perfect gecombineerde wijnen. Er wordt onder andere gewerkt met de mooiste producten uit de seizoenen en is er ruimte voor streekproducten. Om de inwoners van Oss en omgeving kennis te laten maken met Restaurant Cordial, is er van maandag tot en met donderdag een all-in menu samengesteld voor 100 euro per persoon. Daarvoor krijg je een bruisend aperitief, een viergangenmenu met bijpassende wijn, tafelwater en afsluitend koffie/thee met zoete lekkernijen.

Meer informatie
Reserveren kan via (0412) 69 46 46 of info@boutiquehotelcordial.nl.

Meer berichten