ADVERTORIAL

Wat is de afgelopen paar jaar op de werkvloer veranderd?

  •   keer gelezen   Zakelijk

De laatste paar jaar is er veel veranderd op de werkvloer. Er zijn meer flexibele werkplekken en medewerkers kunnen steeds vaker vanuit huis werken. Daarnaast wordt er steeds meer gebruikgemaakt van social media om met collega’s te communiceren. Ook kunstmatige intelligentie wordt echter steeds vaker toegepast op de werkvloer. In dit artikel bespreken we deze ontwikkelingen. Op deze manier weet je precies wat er speelt op de huidige werkvloer.

Flexibele werkplekken
De afgelopen jaren zijn er steeds meer flexibele werkplekken ontstaan. Dit betekent dat je niet vastzit aan een vaste werkplek en dat je ook buiten de kantooruren kunt werken. Vaak wordt hier gebruikgemaakt van laptops en mobiele devices, zodat je overal kunt werken waar je maar wilt. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld veel reist.

Social media op de werkvloer
Social media is steeds meer ingeburgerd op de werkvloer. Dit betekent dat steeds meer collega’s elkaar via social media volgen en contact houden. Ook wordt er steeds vaker gebruikgemaakt van social media om bedrijven te promoten en nieuwe klanten te bereiken. Het is dus belangrijk om een professionele social media aanwezigheid te hebben als je in deze tijd wilt werken.

Thuiswerken is normaal geworden
Thuiswerken is de afgelopen jaren steeds meer normaal geworden. Dit betekent dat je steeds vaker vanuit huis kunt werken en dat je niet altijd naar het kantoor hoeft te gaan. Thuiswerken kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld flexibele werktijden wilt of als je minder tijd wilt spenderen aan reizen. Vanzelfsprekend zijn niet alleen banen geschikt voor thuiswerken. Loodgieters moeten bijvoorbeeld nog steeds naar klanten toe, terwijl een openstack developer juist thuis kan werken.

De opkomst van kunstmatige intelligentie
De laatste ontwikkeling op de werkvloer is op het vlak van kunstmatige intelligentie. Dit is een nieuwe vorm van intelligentie die computerprogramma’s in staat stelt zelfstandig te leren en te begrijpen. Kunstmatige intelligentie wordt al lange tijd gebruikt in de industrie, maar de laatste jaren is het ook op kleinere schaal toegepast op de werkvloer. Zo zijn er bijvoorbeeld chatbots die je kunt gebruiken om met collega’s te communiceren of om taken uit te voeren. Ook worden er steeds meer bedrijven gestart die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie. Het is dus belangrijk om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen.

De afgelopen jaren hebben er dus veel veranderingen op de werkvloer plaatsgevonden. Dit betekent dat je steeds vaker moet kunnen schakelen en flexibel zijn. Ook social media is steeds meer ingeburgerd op de werkvloer, dus het is van belang om hier rekening mee te houden. Thuiswerken wordt steeds normaler, dus ook dat kan een optie zijn als je ergens wilt werken. 

Meer berichten