Afbeelding

'Parenclub heeft niks met prostitutie te maken'

Zakelijk 1.827 keer gelezen
KATWIJK | Formeel moet de vergunning nog goedgekeurd worden, maar na de door de gemeenteraad aangenomen ‘motie vreemd aan de orde van de dag’ staat niets de komst van een parenclub in een oude bedrijfsvilla aan de Maasdijk in Katwijk nog in de weg. Het ondernemersechtpaar Richard en Barbara Komen uit Alkmaar gaan ‘Club Area 51’ runnen. De redactie van deze krant mocht al een kijkje achter de schermen nemen in Katwijk. “We willen hier de grootste en meest exclusieve parenclub van Nederland realiseren.”

[image=306034]

Richard en Barbara Komen zijn begin 2014 op zoek naar een geschikte locatie om een parenclub te beginnen als bij het programma ‘TV Makelaar: Mission Impossible’ de statige villa in Katwijk onderwerp is van een speciale uitzending over onverkoopbare panden. Specialisten opperen voor een sekshuis of parenclub in de villa op het terrein van de voormalige kippenslachterij op het Cuijkse havengebied, dat is ingeklemd tussen de Maasdijk, het spoor en Teeuwissen. Het echtpaar uit Alkmaar is zelf frequent bezoeker van dergelijke gelegenheden en weet dus wat er te koop is in de wereld van ‘erotisch uitgaan’. Richard: “We zagen de villa en wisten meteen: ‘Dit is het ideale pand!’ Er zijn hier zoveel mogelijkheden. We hebben een voorlopige koopovereenkomst gesloten, want als de vergunningen niet worden verleend, gaat de verkoop alsnog niet door.”

Slag om de arm
Die vergunningen lijken een formaliteit, maar Richard houdt nog een kleine slag om de arm. “Het CDA in deze gemeente (Cuijk, red.) is tegen, maar die hebben het gelukkig niet alleen voor het zeggen.” Dat bleek eerder dit jaar. De VVD kwam toen met een ‘motie vreemd aan de orde van de dag’ en droeg daarin het college van B en W op om het bestemmingsplan te wijzigen, zodat op de villa aan de Lange Oijen in Katwijk een parenclub gerealiseerd kan worden. Het gemeentebestuur heeft laten weten de motie uit te zullen voeren, ondanks tegenstemmen in de raad door zowel CDA als ABC. “In de week voor de besluitvorming in de raad heb ik alle raadsleden uitgenodigd, een rondleiding gegeven en onze plannen voorgelegd. Alle partijen waren daarbij aanwezig. Het CDA was tegen, omdat het niet zou passen in de huidige gemeentelijke prostitutiewetgeving, maar een parenclub heeft helemaal niks met prostitutie te maken. Het is héél simpel. De gemeente kan het vakje ‘Prostitutie verboden’ aanvinken, zodat er gewoon op gehandhaafd kan worden.”
Richard vult aan: “Maar denk je dat ik überhaupt geassocieerd wil worden met prostitutie? Nee toch, ik ga toch niet miljoenen investeren om vervolgens het risico te lopen om de toko weer te moeten sluiten vanwege prostitutie. Dat trekt bovendien een heleboel verkeerde mensen, zoals mensenhandelaars en motorclubs. Daar zit ik niet op te wachten. Club Area 51 wordt een zeer exclusieve parenclub. Stijlvol, met klasse.”

Mogelijkheden
De statige villa leent zich - zoals de specialisten van de TV Makelaar al stelden - perfect voor een parenclub. “Je kunt hier eigenlijk ook niet veel anders, want er zit geen woonbestemming op. Het is een bedrijfsvilla, gelegen in een uithoek van het industrieterrein”, weet Richard. Hij gaat voor over de benedenverdieping, die wordt gekenmerkt door meerdere kamers met lage plafonds en enkele aaneengesloten garages c.q. stallen. “Beneden komt de ontvangst, aan de zijkant. Naast de villa ligt nu een braak terrein, dat wij gaan herinrichten als parkeerplaats, zodat de privacy is gegarandeerd. Van de buitenkant zul je dus niet zien wie hier komt. Bezoekers van parenclubs zijn nu eenmaal zeer gehecht aan hun privacy. Uiteraard moeten zij zich, bij hun eerste bezoek, wel laten registeren. Niet-geregistreerd betekent dat je hier niet binnenkomt.”
In één van de ‘livings’ op de begane grond komt de ontvangst en de garderode met kluisjes. De muren tussen de naastgelegen garages worden uitgebroken, zodat de ruimten met elkaar verbonden worden. Waar nu een lift zit, komt een trap naar boven. “Beneden zullen de nodige natruimtes komen, met een sauna, zwembad en bubbelbaden. Het pand staat al een tijdje leeg, dus her en der zit er vocht in de muren en kozijnen. Er zullen veel nieuwe buizen gelegd moeten worden om alles goed te kunnen isoleren en verwarmen.”
Zodra de vergunningen zijn verleend, kan de verbouwing beginnen. “Dan hebben we nog zeker één tot anderhalf jaar nodig”, weet Richard. “Wat de verbouwing gaat kosten? Tonnen, zo niet meer dan een miljoen euro. Maar we willen hier dan ook de grootste en meest exclusieve parenclub van Nederland gaan realiseren. Voor koppels, zowel man/vrouw als vrouw/vrouw.”

[image=306035]

Exclusiviteit
De ondernemer uit Alkmaar (‘Ik zat hiervoor in de koekjesbranche’) windt er geen doekjes om. “Het is de bedoeling dat ze straks uit alle delen van Europa naar Katwijk komen. Het vliegveld van Düsseldorf is slechts een uurtje rijden.” Het klinkt hooghartig, maar Richard weet waarover hij spreekt. Zelf gaat hij met zijn vrouw Barbara regelmatig naar parenclubs. Zowel in Nederland als buiten de grenzen. “Het is echt niet buitengewoon dat echtparen over komen vliegen om een parenclub te bezoeken”, verzekert hij. “Deels omdat het niet in alle Europese landen kan en mag. Maar vooral omdat de clubs ook wat te bieden hebben. In Frankrijk heb je zelfs een hele parendorp!” Gangbare tarieven in Nederland zijn 100 tot 150 euro ‘voor een compleet avondje uit’. “Ik ga niks zeggen over de tarieven die wij gaan hanteren, maar die zullen een stuk hoger liggen. Dat is uiteraard wel all-inclusive, dus met onbeperkt handdoeken, condooms, eten en drinken. Wij gaan er voor zorgen dat je in Katwijk een exclusief avondje erotisch uitgaan krijgt!” De capaciteit van de parenclub wordt zeshonderd mensen (300 stellen). “Of daar voldoende animo voor is? Wist je dat er binnen een straal van 18 kilometer binnen Cuijk meer dan 750 stellen zich hebben geregistreerd als swinger? En dan heb ik Duitsland nog niet eens meegerekend. Verder weten we uit eigen ervaring dat stellen die parenclubs bezoeken, geen moeite hebben met een paar uurtjes in de auto zitten. Met Van der Valk zit er een prima hotel in de buurt en Katwijk kent ook een goede Bed & Breakfast.”
Club Area 51 (met een verwijzing naar de mystiek rond de al dan niet bestaande militaire basis in de Amerikaanse woestijn, red.) zal in de toekomst elke vrijdag en zaterdag opengaan voor ‘een exclusief avondje erotisch uitgaan’ tot 4.00 uur ‘s nachts en op zondag tot middernacht.

‘50 tinten grijs’
De rondleiding gaat verder. De eerste verdieping zal volledig worden verbouwd met meerdere ‘speelruimten’. “Dat worden kamers voor twee, vier en/of acht personen.” Zogeheten ‘masterpiece’ van de woning is de immense woonkamer, die een panorama over de Maas biedt en toegang verschaft tot de tuin. “Waarschijnlijk leggen we nog een zwembad aan en uiteraard komt er nog een heg, zodat mensen die over de Maasdijk rijden niet naar binnen kunnen kijken. De ruiten krijgen een speciale coating zodat je van binnen wel naar buiten kunt kijken maar niet andersom. We willen het unieke uitzicht een centraal onderdeel laten zijn van de club.” De muurschilderingen blijven gehandhaafd, maar de woonkamer (foto) krijgt wel een nieuwe bar en er zal een dansvloer worden aangelegd. In de kamer ernaast - tussen woonkamer en keuken - kunnen stellen gaan eten. “Met tafels van vier, zodat stellen al tijdens het eten met elkaar kennismaken.” Naast de keuken loopt nu een klassieke trap naar de zolder. Richard lacht: “Daar komen onze, zeg maar, ‘50 tinten grijs’-kamers. Dat is met de trap prima afgebakend, want we willen niet dat onze bezoekers daar straks per ongeluk binnenlopen.”

N.B. Artikel is enigszins gewijzigd ten opzichte van het artikel in De Maas Driehoek van dinsdag 28 april. Anders dan in de krant wordt vermeld, waren alle Cuijkse politieke partijen aanwezig bij de rondleiding door het pand voorafgaand aan de besluitvorming in de gemeenteraad.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant