Logo kliknieuws.nl/oss

Dieren op vakantie in De Ankerplaats

  •   keer gelezen   Zakelijk
HERPEN - Het is zomer en veel mensen gaan op vakantie. Maar stel, je hebt een hond of kat, waar breng je je huisdier heen? De Ankerplaats in Herpen biedt een oplossing. Het dierenpension aan de Broekstraat 26 zorgt ervoor dat het baasje met een gerust hart op vakantie kan gaan.

[image=312897]

Het was de droom van een jonge Joop van Hal om 'iets met honden te gaan doen'. Zijn vader had meerdere honden en hij hielp als jonge jongen vaak mee. In 1985 nam hij samen met zijn vrouw Sientje een dierenpension over in Herpen. Het startte redelijk kleinschalig. "We hadden in het begin zo'n twintig honden, maar het groeide snel. Nog steeds groeien we met onder andere in de zomervakantie een piek", aldus Sientje van Hal. Door de groei van het bedrijf was uitbreiding noodzakelijk. Sientje laat met trots tijdens een rondleiding zien dat er met veelal nieuwbouw een pension staat dat ook klaar is voor de toekomst. Voor de honden zijn er 52 binnenkennels (met vloerverwarming) met ieder een eigen buitenkennel. Ook zijn er dertien speelvelden, waarvan zeven van gras en één van wit zand. Vijf speelvelden zijn overdekt. Persoonlijke aandacht vinden we belangrijk: "Nieuwe klanten vinden het meestal zeer spannend om hun dier naar een pension te brengen en daarom geven we ze altijd eerst een rondleiding en kunnen ze vragen stellen. Bij het combineren van honden in de speelweiden selecteren we bijvoorbeeld op ras, karakter en leeftijd. We hebben een speciale kennel voor oudere honden." Voor katten zijn er twee ruime binnenverblijven met ieder een eigen ruim overdekt buitenverblijf. Ook hier worden de dieren geselecteerd op karakter.
Vanwege het dertigjarig bestaan, krijgen de honden en katten een cadeautje. Van Hal is in ieder geval trots op het jubileum. "Dat het zo'n grote klantenkring zou worden, hadden we nooit durven dromen." De Ankerplaats is bereikbaar via (0486) 41 37 60 of . Meer op www.dierenpensionherpen.nl of op www.facebook.com/DierenpensiondeAnkerplaats

[image=312896]

[image=312895]

[image=312894]
Meer berichten