Asfaltonderhoud in Veghel.
Asfaltonderhoud in Veghel.

Groot asfaltonderhoud op Udenseweg in Veghel

Verkeer en vervoer 335 keer gelezen

VEGHEL | De gemeente Veghel is deze week gestart met het vervangen van de asfaltlaag van de Udenseweg tussen Erpseweg/Frans Halsstraat en Udenseweg/Voorhei. De werkzaamheden zijn gestart op maandag 3 oktober en worden uitgevoerd tot maandag 10 oktober.  In opdracht van de gemeente voert asfaltonderhoudsaannemer D. van der Steen uit Utrecht de werkzaamheden uit in twee fasen.  

Ook worden kleine aanpassingen uitgevoerd, zoals het verwijderen van de uitvoegstrook (linksaf naar het tankstation) en aanpassen van de lussen van de twee kruisingen.  De werkzaamheden vinden zowel overdag als in de avond/nacht plaats, waardoor in de omgeving geringe overlast kan ontstaan.

Afsluiting en omleidingen
Vanaf maandag 3 oktober en woensdag 5 oktober start de eerste fase en is de kruising Erpseweg/Udenseweg/Frans Halsstraat/Rembrandtlaan en kruising Bundersweg afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt grootschalig omgeleid via A50/N279 en Rembrandtlaan. Het plaatselijk verkeer wordt omgeleid via Bundersweg en Populierlaan/Frans Halsstraat. Het tankstation is, met enige beperking, bereikbaar. Hiervoor wordt een aparte verwijzing aangebracht.
Tijdens de tweede fase tussen kruising Bundersweg en kruising Udenseweg/Voorhei is de Udenseweg geheel afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt grootschalig omgeleid via A50/N279 en Rembrandtlaan.  Al het verkeer van en naar Mariaheide wordt via Uden omgeleid.
Bussen van Arriva, hulpdiensten en bevoorrading lokale ondernemers vindt plaats via het fietspad (aan de zijde van Bloemist Van Schie). Verkeersregelaars laten deze doelgroepen door en overige weggebruikers worden doorverwezen naar de omleidingsroutes.

Bereikbaarheid scholen Muntelaar
Tijdens de eerste fase zijn de scholen normaal bereikbaar voor auto's over de Bundersweg. Fietsers dienen bij de kruising Erpseweg/Udenseweg/Frans Halsstraat/Rembrandtlaan en Bundersweg/Udenseweg over te steken. Tussen deze twee kruisingen kan de Udenseweg niet gekruist worden.
Tijdens de tweede fase kunnen automobilisten komend vanaf Erp, Veghel (centrum) en Eindhoven via de Populierlaan en Bundersweg naar de Muntelaar rijden. Komend vanaf Uden over de A50 via afrit 12 (Veghel-Noord) kunnen automobilisten rijden via Het Ven, Moerven, Busselbundersweg en Bundersweg.
Fietsers kunnen het noordelijk gelegen fietspad gebruiken (zijde scholen), omdat het zuidelijke fietspad gedeeltelijk bereden wordt door de bussen van Arriva. Komend vanuit Mariaheide kunnen fietsers via Wethouder Donkersweg, fietstunnel, Vosseweide en Egelweide naar de Muntelaar rijden. Ter plaatse wordt dit met een fietsbewegwijzering aangegeven.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer ondervindt door de werkzaamheden hinder, waardoor er enkele haltes vervallen.
Van maandag 3 oktober tot en met woensdag 5 oktober vervalt voor lijn 305 en 306 de halte Muntelaar aan de Udensweg. Reizigers kunnen gedurende deze drie dagen gebruik maken van de halte Muntelaar aan de Bundersweg. Deze halte wordt normaal aangedaan door lijn 157.
Op donderdag 6 en vrijdag 7 oktober vervalt voor lijn 305 en 306 de halte Hintelstraat. Omdat de bussen deze twee dagen door Mariaheide rijden doen deze bussen wel de halte Pastoor van Haarenstraat in Mariaheide aan. Verder vervalt de halte Muntelaar zowel de Udenseweg voor de lijnen 305 en 306. Aan de Udenseweg ter hoogte van het BP tankstation komt voor deze twee lijnen een noodhalte.
Voor lijn 157 vervallen beide dagen ook de haltes Muntelaar, De Bunders en Bundersweg. Reizigers kunnen gebruik maken van de noodhalte Muntelaar aan de Udenseweg ter hoogte van het BP tankstation en de reguliere halte Wilgenstraat.

Kijk voor verdere informatie op www.arriva.nl of bel met Arriva klantenservice op 0800-0232545 (gratis).
Meer informatie over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de gemeente Veghel via 14 0413.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant