Het Stadhuisplein gaat op de schop (Foto: Google Maps).
Het Stadhuisplein gaat op de schop (Foto: Google Maps).

INGEZONDEN BRIEF: 'Beste raadsleden voorkom de sloop en geldverspilling'

Ingezonden 765 keer gelezen

'In de Stadskrant Veghel van 23 september wordt vermeld dat het college van Burgemeester en Wethouders van Veghel voornemens is de luifel aan het Stadhuisplein te slopen.

Reden: De luifel heeft zijn functie verloren en is uit de tijd.
Niet is minder waar. Het is juist deze luifel die in aansluiting op de bebouwing langs het plein als vierde wand fungeert en het geheel versterkt.

In de Stadskrant van 8 juni 2011 heb ik de hoop uitgesproken niet te mogen meemaken dat dit voor Veghel beeldbepalende element gaat verdwijnen.
Gelukkig ben ik niet de enige persoon die deze luifel in het stedenbouwkundige patroon belangrijk vindt.

In het Brabants Dagblad van 24 september pleit architect Gerard van Asperen ook voor handhaving met de waardevolle suggestie om de beoogde rode loper (vanaf het busstation naar het centrum) onder de luifel te leggen.

Het aanvullende groen kan prima in de nu kale groenstrook naast het fietspad. Op de geplande 100.000 euro kan de gemeente Veghel dan nog veel besparen.

Deze degelijke door het Veghelse bedrijf Hendriks Staalbouw geconstrueerde luifel vraagt nagenoeg geen onderhoud. Ik kan dan ook niet geloven dat hiervoor jaarlijks 12.000 euro wordt uitgegeven.

Beste raadsleden voorkom de sloop en geldverspilling en realiseer de voorgestelde opzet van architect Gerard van Asperen en ondergetekende.'

- Roelof Schapelhouman, ex-stedenbouwkundige van de gemeente Veghel (1972-2004)

Uit het archief:

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant