INGEZONDEN BRIEF: Waarom Schijndel een eigen partij heeft

Ingezonden 653 keer gelezen

'Hart voor Schijndel' is de inwoners van de gemeenten Veghel verantwoording schuldig, vinden wij. Want terwijl lokale partijen samenklonterden, moesten ze daar in Schijndel zo nodig iets voor zichzelf beginnen.

We hebben vastgesteld dat Schijndel veel te verliezen heeft bij de fusie. We verzoeken u het proces op weg naar Meierijstad eens te bezien door een Schijndelse bril. Terwijl er bij u driftig wordt verbouwd aan uw stadhuis, zitten wij opgescheept met een leeg gebouw. Midden in het centrum nota bene. En dan is er nog de geldkwestie. U kunt er vast weinig aan doen, maar het geld dat wij hebben gespaard gaat naar het aflossen van de schulden die uw bestuurders hebben veroorzaakt.

Dan nu het goede nieuws voor u. 'Hart voor Schijndel' ontwikkelde een visie op het behoud en versterken van de leefbaarheid van Schijndelse wijken en kerkdorp Wijbosch die één op één kan worden vertaald naar Boerdonk, Eerde, Erp, Keldonk, Mariaheide Veghel en Zijtaart

Als het aan ons ligt, gaan de wijken en dorpen in Meierijstad taken, verantwoordelijkheden en zeggenschap van de nieuwe gemeente overnemen. Dat gebeurt dan met behoud van het gemeentelijk budget dat bij die taken hoort. Het is een aanpak die ervoor zorgt dat zonder extra uitgaven en ook zonder bezuinigingen voorzieningen worden verbeterd én de verantwoordelijkheid voor de dorpen meer in handen komt van de dorpsbewoners.

Dit is de korte versie van ons plan over burgerbetrokkenheid. Als uw dorps- of wijkraden er meer over willen weten: nodig ons uit. We komen graag langs. Misschien dat u dan zo enthousiast wordt, dat u op 23 november a.s. bijna op ons zou stemmen. Bijna, want alleen onze naam weerhoudt u daarvan.

Vergeet die naam en onthoud lijst 9.

Laurens van Voorst
'Hart voor Schijndel'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant