André en Hanny van der Heijden (locatiehouders), Jan van Grunsven en Maarte van den Heuvel (beiden van Veghel HartSave) en Hans Rijkers (Zorg en Welzijn Keldonk/ initiatiefnemer).
André en Hanny van der Heijden (locatiehouders), Jan van Grunsven en Maarte van den Heuvel (beiden van Veghel HartSave) en Hans Rijkers (Zorg en Welzijn Keldonk/ initiatiefnemer).

Een droom in Keldonk is uitgekomen

Gezondheid 1.337 keer gelezen

KELDONK | Het heeft het buitengebied van Keldonk al jaren bezig gehouden: het ontbreken van een AED en de onbereikbaarheid van de AED's in de dorpskern door een barrière van stoplichten en een open Keldonkse Brug. Met de installatie van een gebruikte AED in buurtschap LijnRecht in Keldonk is deze zorg verdwenen en een droom werkelijkheid geworden.
Keldonk mag zich vanaf nu hartveilig noemen met zijn vijf op 24/7 basis operationele AED's op de Kampweg 13, de Morgenstraat 19, het Hool 48, de Boerdonksedijk 22 en nu ook op Het Lijnt 6.

De AED is geplaatst bij André en Hanny van der Heijden op Het Lijnt 6. Samen met de nieuwe AED op het Hool die reeds op 7 juni werd geïnstalleerd, is het buitengebied aan de andere kant van Keldonk nu ook hartveilig. Met dank aan Veghel Hartsave, Gemeente Veghel, Dorpsraad Keldonk, Firma Rooijakkers en de bewoners van het buitengebied, Hool, Sweenslag, Gerecht en Het Lijnt.

Daarnaast hebben 93 personen van jong tot oud dit jaar een cursus reanimatie en AED gevolgd. Deze cursus is begin dit jaar opgestart door Zorg en Welzijn Keldonk met liefst twaalf cursusavonden. Dit geeft de betrokkenheid van de bewoners weer. Mensen begrijpen dat elke seconde telt, voor hen zelf, maar ook voor een ander. Was Keldonk al een leuke plek om te wonen, dan is die nu ook nog HartSave.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant