Volle bak bij het lijsttrekkersdebat in de Afzakkerij.
Volle bak bij het lijsttrekkersdebat in de Afzakkerij.

Tam lijsttrekkersdebat in De Afzakkerij

Politiek 192 keer gelezen

VEGHEL | In een goed gevulde Afzakkerij aan de Noordkade in Veghel werd woensdagavond het eerste debat gehouden tussen de lijsttrekkers van de politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen op 23 november in Meierijstad.

Naast de achterban van de negen partijen, waren er ook redelijk wat andere belangstellenden afgekomen op het debat dat georganiseerd werd door het Brabants Dagblad/Eindhovens Dagblad. De negen lijsttrekkers kregen de mogelijkheid de zwevende kiezer te overtuigen om op 24 november op hun partij te gaan stemmen. Aan de hand van stellingen gingen de voormannen - in groepjes van drie - met elkaar in debat. Het echte vuurwerk bleef uit. Alleen bij de eerste stelling - 'Het is goed een lokale partij als Hart voor Schijndel te hebben' - vlogen Laurens van Voorst (Hart voor Schijndel) en Eus Witlox (Team Meierijstad) elkaar in de haren over de keuze van eerstgenoemde om de focus op een van de (nu nog) drie gemeenten te leggen.
Dat er verder weinig spannends gebeurde, lag mede aan de stellingen. En wellicht aan de angst van de lijsttrekkers om duidelijk stelling te nemen. Natuurlijk waren alle partijen het erover eens dat de drie zwembaden in het toekomstige Meierijstad behouden moeten blijven. En ook vond met dat de drie culturele podia in Veghel, Schijndel en Rooi moeten blijven bestaan. Over een beter openbaar vervoer in Meijerijstad en universele sluitingstijden in de horeca was er eveneens eensgezindheid.

Lees een uitgebreid verslag vrijdag in Stadskrant Veghel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant