Afbeelding

'Mariaheide kan bruisend dorpsplein gebruiken'

Politiek 956 keer gelezen

MARIAHEIDE | In Mariaheide is het rustig. Daar is niks mis mee, maar de PvdA Meierijstad gunt het dorp wat meer reuring. Bijvoorbeeld met een vernieuwd dorpsplein.

Dat idee heeft de politieke partij niet zelf bedacht. Het werd ze verteld door de inwoners van Mariaheide. Ontwikkeling rondom de school en het dorpshuis ligt volgens de PvdA ook voor de hand. Lijsttrekker Menno Roozendaal: "Met de nieuwe basisschool Maria ter Heide is de jeugd de komende jaren weer verzekerd van een goede school. Er is gelukkig wat nieuwbouw geweest in Mariaheide. Dat was hard nodig, maar het mag nog meer. Zeker voor jonge gezinnen. Dorpshuis D'n Brak is goed bezet met activiteiten en zorgt voor ontmoeting. De omgeving daar leent zich dus best voor een dorpsplein."

Van Haarenstaete
Ook bezocht de PvdA Meierijstad de zorginstellingen in Meierijstad waaronder zorgcentrum Van Haarenstaete. De PvdA was aangenaam verrast dat de instelling met kleine groepen werkt zodat er meer aandacht is voor de bewoners. Zeker voor de bewoners die wat minder bezoek van buiten krijgen, is er aandacht. Ook dankzij de vrijwilligers waarop de instelling kan rekenen. De PvdA concludeerde dat de kruisbestuiving tussen het zorgcentrum en het dorp best een impuls kan gebruiken. "Daar ligt een mooie taak voor bijvoorbeeld de KBO. Het was leuk om te horen dat de samenwerking tussen de basisschool en Van Haarenstaete zo goed verloopt. Kinderen en ouderen gaan vaak heel goed samen. Haarenstaete gaf aan ook graag meer verbinding met  D´n Brak te willen", aldus Roozendaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant