'Een vriendelijk woord, het lijkt zo gewoon'

Gezondheid 355 keer gelezen

VEGHEL | De dementievriendelijke gemeente (DVG) is op zaterdag 26 november weer te gast bij Albert Heijn in Veghel.

Bedrijfsleidster Yeliz Ates legt uit dat Albert Heijn voor de inwoners van Veghel een goede buur wil zijn en daarom graag wil aansluiten bij de doelstellingen van DVG Veghel. "Een helpende hand in de winkel als je iets niet meer zo goed kunt vinden. Een vriendelijk woord. Het lijkt zo gewoon. We zullen steeds meer oudere mensen zien en ontmoeten met geheugenproblemen of dementie. Op straat, in de winkel, in de eigen familie, noem maar op. Het is nodig om hier extra aandacht voor te vragen, want steeds vaker wonen mensen met dementie gewoon thuis met hun partner of zelfs helemaal alleen."
De werkgroep DVG wil vooral voorlichting en uitleg geven over de gevolgen van dementie in het dagelijks leven en wat medeburgers, jong en oud, op eenvoudige wijze kunnen bijdragen. Ze willen bovendien een andere beeldvorming tot stand brengen, wat uiteindelijk moet leiden tot een betere samenleving en een beter welzijn. Daarom werd de uitnodiging van Albert Heijn hartelijk ontvangen. Leden van de werkgroep zijn op 26 november aanwezig in de winkel. Er is informatiemateriaal aanwezig en natuurlijk wil DVG graag praten met bezoekers over een dementie- en mensvriendelijke samenleving.

Boek
Tevens is er een mooie actie om het boek 'Om niet te vergeten' te kunnen kopen als cadeautje voor de feestdagen, alleen als kleurboek of compleet met kleurpotloden. De totale opbrengst is voor de dementievriendelijke gemeente Veghel.
De leden van de werkgroep DVG danken alle medewerkers van Albert Heijn voor hun enthousiasme en betrokkenheid voor nu en voor het nieuwe jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant