Edwin Bekkers, Lionel Saidjan, Jelle Lubberts en Tuur van Uden vormen de organisatie achter WinterBeaTch
Edwin Bekkers, Lionel Saidjan, Jelle Lubberts en Tuur van Uden vormen de organisatie achter WinterBeaTch
VIDEO + WINACTIE

WinterBeaTch vult de leegte op Kerstavond

Algemeen 1.529 keer gelezen

VEGHEL | WinterBeaTch maakt zich alweer op voor de zesde editie. Het feest op kerstavond is door de jaren heen uitgegroeid tot een begrip in Veghel en omstreken. Niet in de laatste plaats omdat er op 24 december niet veel meer te doen is dan eten met familie. "Hartstikke leuk natuurlijk, maar je merkt dat veel jongeren er op een gegeven moment vandoor willen", vertelt organisator Lionel Saidjan.

Lionel organiseert het feest met zo'n 850 bezoekers niet in zijn eentje. Hij krijgt hulp van Jelle Lubberts, Tuur van Uden en Edwin Bekkers. De naam WinterBeaTch, waar komt die ook alweer vandaan? "Veel mensen weten dat helemaal niet. Die T is natuurlijk bewust toegevoegd. Je krijgt daardoor het woordje beat als in muziekbeat", legt Lionel uit.

NB4 in Ambiance
Kerstavond, feest en Veghel zijn al jaren met elkaar verbonden. Het beruchte NB4-feest in Ambiance werd jarenlang goed bezocht. Lionel: "Op een gegeven moment stopte het daar en zijn wij direct gestart met een vergelijkbaar concept. Een leuke feestavond voor iedereen." Na drie succesvolle edities in de Stapperij besloten Lionel en consorten over te stappen naar de hippe Noordkade. Dit jaar overigens op een andere locatie dan vorig jaar. "De Afzakkerij en de ruimte ernaast met die grote trap dienen als feestlocatie. Er is bewust voor deze twee ruimtes gekozen", vertelt Edwin. Ondanks de trap houdt de organisatie vast aan de begaande grond. "We willen dat de twee stages niet te ver uit elkaar liggen. Men moet snel kunnen switchen van ruimte", legt Lionel uit.

Cafégevoel
Er komen twee verschillende stages met diverse acts. Zo heb je in De Afzakkerij Rudolph's Feestcafé. De naam zegt het eigenlijk al. Tuur vertelt waarom deze locatie perfect past bij het feestcafé van Rudolph. "We willen het cafégevoel uitstralen. Gemoedelijkheid. De Afzakkerij leent zich daar perfect voor al veranderen we de opbouw wel." Lionel vult aan: "Er komt een dj-booth met een Rudolf-uitstraling. Ook loopt er de 24ste een echte Rudolf rond. Hij speelt allerlei spelletjes met de bezoekers die op hun beurt mooie prijzen kunnen winnen."

Moderne avondmis
In de andere zaal, Santa's Church, wordt het aantal beats per minuut met beleid opgevoerd. Tuur: "Het begint vrij rustig en gaandeweg de avond vordert, gaat het tempo van de muziek omhoog. De hal wordt omgebouwd tot een heuse kerk (zes meter hoog red.) die zal trillen op zijn grondvesten door de wat hardere muziekstijlen." Een moderne avondmis dus? Lionel begint te lachen. "Een feest op kerstavond is echt een dingetje geworden in Veghel en omstreken. Dat zien we ook terug in de kaartverkoop. Er komen veel bezoekers uit Sint-Oedenrode en Schijndel. Op Kerstavond is er niet heel veel te doen. Wij vullen dat gat op met een leuke avond."

Terugzien
Het is traditiegetrouw ook een avond waar veel jongeren oude bekende terugzien. Lionel weet wel waarom. "Degene die Veghel hebben verlaten, komen vaak tijdens Kerst thuis om gezellig te eten. 's Avonds zijn ze allemaal welkom bij ons. Dat eten is namelijk hartstikke leuk, maar op een gegeven moment heb je het wel gezien", lacht hij.

WinterBeaTch duurt van 22.00 uur tot 02.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.winterbeatch.nl en kosten 15 euro of 35 euro (inclusief 10 munten).
Kijk op www.facebook.com/stadskrantveghel en maak kans op gratis kaarten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant